Policajac u Trebinju pucao sebi u glavu, drugi slučaj za kratko vrijeme, treba raditi na prevenciji

Policajac u Trebinju pucao sebi u glavu, drugi slučaj za kratko vrijeme, treba raditi na prevenciji

Prije dvije noći, oko 23 sata, u Dušanovoj ulici u Trebinju mladi policajac je pokušao da izvrši samoubistvo pucajući na trotoaru ispred stambene zgrade sebi u glavu, i sa teškim povredama opasnim po život zbrinut je u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici. Tragedija se dogodila u centru grada, ispod Opšte bolnice, pa su ljekari brzo reagovali, povrijeđenom mladiću ukazali prvu pomoć i hitno ga poslali u Podgorici.

Nisu poznati detalji i informacije šta je uzrok tragedije i šta je nesretnog mladića tištalo i natjeralo da pokuša samoubistvo, a policija je izvršila uviđaj na licu mjesta. Ovo nažalost nije jedini slučaj, prije dvije godine pripadnik Granične policije izvršio je samoubistvo u svom stanu u naselju „Luč“.

Mentalno zdravlje je jako važno, a uređene zemlje, poput Novog Zelanda i skandinavskih zemalja, su najdalje odmakle u prevenciji suicida, imaju SOS telefone i stalnu pomoć, kako bi pomogli ljudima u nevolji i smanjili broj samoubistava. Imajući u vidu posledice rata i siromaštva, kao i ogroman broj samoubistava, i naše društvo treba mnogo više pažnje posvetiti ovom problemu.

 

Nebojša Vukanović

CATEGORIES
Share This