„Čim vidite 3 prsta, odmah gledajte gdje vam je novčanik“ Hit izjave koje su obilježile 2023.

 „Čim vidite 3 prsta, odmah gledajte gdje vam je novčanik“ Hit izjave koje su obilježile 2023.

Smijte se koliko hoćete, ali došlo je vrijeme i Paji Patku i Miki Mausu da rade u skladu sa zakonom.

Ako nešto treba da poželimo sami sebi, kao društvu u 2024. godini, onda je to vjerovatno ova izjava predsjednika Vlade Republike Srpske, Radovana Viškovića.

Premijer Višković ponovo je nezaboravnim izjavama dominirao u našoj rubrici Hit dana, a specijalno za ove praznične dane izdvojili smo najveće hitove njega, ali i ostalih velemajstora.

Predsjednik Vlade je mjesecima pokušavao da shvati suštinu botova, blogera, Interneta uopšte. Prije nego je uspio, s nama je podijelio dokle je stigao: “Uzmite mobilni telefon, pravite te botove, igrajte se i vi pa zarađujte novac”.

Kada je shvatio da bi mnogi željeli da mu vide leđa, u istom tonu imao je poruke za njih.

– Još ćete me gledati na ovoj poziciji. Oni koji imaju simpatije, biće im lakše. Oni koji ne vole, moraće da popiju bensedin, pa da idemo dalje. Šta, treba da ja idem voziti autobus? Mogu i to da radim, nije problem – rekao je Višković.

– Najbolje je formirati u Vladi RS odjeljenje za Bliski istok i tamo prebaciti nesposobne da primaju platu. Dakle, platiti im da ih ne vidimo – riješio mu je problem predsjednik Unije poslodavaca RS, Saša Trivić.

Saša Trivić
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Psiholog Srđan Puhalo ipak je oprezan sa slanjem premijera na Istok: “Poslati Viškovića u Kinu je više nego rizičan potez, moglo bi mu na pamet pasti da nešto potpiše”.

Međutim, premijer se nije dao omesti, pa smo 2023. ispratili uz njegove dvije evergrin izjave.

– Znate onu narodnu, ko preživi u ovoj godini, sigurno neće u idućoj – glasi prva od njih.

A, zašto je premijeru bilo hladno u briselskom hotelu sa “nekoliko zvjezdica”, pogledajte u izjavi ispod:

Minić lobista

Među majstore izgovorene riječi upisao se ove godine i ministar poljoprivrede Savo Minić, strastveni lovac: “Mi, lovci, imamo jači lobi od gej lobija. Mi se ne dajemo nikome”.

Samo da znate, ako ste uspjeli da nabavite pečenicu za Božić, za ministra Minića to je komoditet: “Mislim da ćemo ući u dekomoditet kada su u pitanju predstojeći praznici, prvenstveno Božić, koji se slavi uz božićnu pečenicu”.

Savo Minić
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Kada smo kod praznika i vjere, nije ni Bošnjacima muslimanima lako.

– Samo bosanski i albanski muslimani imaju Ćabu u Briselu, a ne u Meki – ocjena je Dževada Galijaševića.

– Ja sam mali Bošnjak, kao mali sam se osunetio. Imao sam četiri mjeseca – objasnio je Sevlid Hurtić, ministar u Savjetu ministara BiH.

Vukanov medeni mjesec

Naravno, poslanik Nebojša Vukanović i dalje u hit izjavama dominira Narodnom skupštinom.

– Kako je Kinez skočio sa zida visokog 12 metara, a Sergej Bubka je svjetski rekorder skokom od 6,1 metara sa motkom – sasvim je logično pitanje o bjekstvu iz trebinjskog zatvora.

Vukan se ove godine oženio. Drugi dan – pravac sjednica NSRS.

nebojša vukanović poslanik u nsrs
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

– Medeni mjesec provodim u Skupštini. Supruga je rekla: Ili ja, ili Stevandić – požalio se novopečeni mladoženja, koji za sebe kaže da nije gorostas, niti patuljak sa visinom od 177 centimetara, a potom zaključuje da “Putin, Medvedev i drugi pokazuju da visina nije presudna”.

Ipak, u sve je mogao povjerovati osim da će ga Jelena Trivić nazvati “voajerom namještaja”.

– Čim vidite tri prsta odmah gledajte gdje vam je novčanik – rečenica je koja odzvanja hodnicima hitova.

Šta Dodiku smrdi?

Za vrat mu i dalje duva prekaljeni hit majstor Milorad Dodik, koji smatra da je “najsrećnija zemlja Amerika, jer nema američkog ambasadora”.

– Ustati ujutru i sve gledati crno, to uopšte nije teško. Dovoljno je samo da se malo zapustite, kao što je zapuštena opozicija – mudro zaključuje predsjednik.

Ali, nije zapuštena samo opozicija.

– U Evropskom parlamentu ima ljudi koji se ne kupaju po pet mjeseci – primjetio je Dodikov nos.

– Zar Milorad Dodik misli da u Evropi može da se ponaša tako, kao neki banjalučki bik – odgovorio bi mu na to Kristijan Šmit.

Ali, predsjednik Srpske nastavlja dalje: “Stranci su Rudonje, pokazujemo im srednji prst, iz inata. Prošlo je vrijeme tenkova i pušaka, prošlo je vrijeme i paradajza, pa moramo jajima”.

Milorad Dodik
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Od stranaca, mnogo voli bivšeg američkog predsjednika.

– Kada je u Americi pobijedio Donald Tramp, imao sam namjeru da proglasim nezavisnost Republike Srpske – prisjetio se Dodik, poznat po prognozi da će “prije bankrotirati Njemačka nego Republika Srpska”. Jer “plata od 2.500 evra vas u inostranstvu zarobi i nemate života”.

Usput stigne i da se bavi opozicijom.

– PDP bi spajao izbore, a bolje bi bilo da se spoji sa zdravim razumom – predložio je Dodik.

– Čuj, Dodika stručnjaka! Njemu ne treba suđenje, nego liječenje – stigao je ekspresan odgovor Branislava Borenovića.

Slobodan Stanarević, odbornik Demosa u Banjaluci, zna lika koji je “bio pošten dok nije naletio na pravu javnu nabavku”. Zato zna s kim treba biti dobar.

– Treba biti dobar sa Goranom Selakom, ima direktora groblja i zatvora, neću u vrtić sigurno – kaže Stanarević.

Slobodan Stanarević
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Davidović očekuje izvinjenje

U Banjaluci ne bjesni samo politički rat između gradonačelnika Draška Stanivukovića i predsjednika GrO SNSD Vlade Đajića, nego i rat hit izjavama.

– Neozbiljno je porediti moje briljantno vođenje UKC sa Draškovim upropaštavanjem Banjaluke. On je neobrazovana, nestručna ličnost, a prije nego što je postao gradonačelnik bio je samo propali student. Snimiću film kako sam spriječio Draška Stanivukovića da postane masovni ubica – pohvalio se dr Đajić.

Vlado Đajić i Draško Stanivuković u UKC darovali prvu bebu
FOTO: BUKA/FACEBOOK/SCREENSHOT

Gradonačelnik ga je dirnuto tamo gdje ga najviše boli: “Đajić je već pomjerio garažu UKC za 50 metara”. Usput je primjetio da je “nekada kidao asfalt, a danas mora da ga pravi”.

Zbog nedostatka asfalta (ili ideja) Jovica Tomić, predsjednik savjeta MZ Kuljani u Banjaluci, ne zna šta da radi.

– Gradonačelnik je došao na vlast kidajući asfalt, a šta sada ja da kidam, makadam? – zapitao se bespomoćno.

Sjećate li se Dragoljuba Davidovića? Kako vam sada zvuči njegova rečenica: Kad vidim šta se danas radi očekujem izvinjenje?

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

“Kralja Petra Jednosmjernog”

Za vrijeme Davidovića nicale su zgrade, ali bez revolucije. A za vrijeme Stanivukovića…

– U Banjaluci Draško izvršio saobraćajnu reformu. Nije više Ulica kralja Petra Prvog, već kralja Petra Jednosmjernog – opisao je sociolog Vladimir Vasić.

On je dao možda najkraću, ali najprecizniju definiciju života u BiH: Vlast mlade tjera iz zemlje, stare u zemlju, a firme u podzemlje.

Znajući da je jako popularan i poželjan budžet za građane, šef Kluba SNSD u NSRS Igor Žunić svojski se potrudio da ga pojednostavi: “Pogača može da se zamijesi onoliko koliko ima brašna, a tako je i sa budžetom”.

Znajte da ni u Federaciji ne zaostaju za Srpskom.

– DIF-ovci vode vanjske poslove i resore rada i socijalne politike, a novinari se bave transportom i komunikacijama – istražio je predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

– Bakir je bezobrazan i patetičan, on je stari, potrošeni vozač – uzvratio mu je jedan od DIF-ovaca Elmedin Konaković, zahvaljujući kome se pitamo da li je Vuk Branković bio Srbin ili Bošnjak.

Elmedin Konaković i Nermin Nikšić u Banjaluci
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

– Vitalni nacionalni interes Bošnjaka je da “brankovići” više nikad ne vode ministarstva – zaključio je Dino.

Za to vrijeme, u Sarajevu je “toliko je začadilo, antivakseri s maskama hodaju”, kako najzagađeniji grad na svijetu opisa novinar Almir Panjeta.

Ako mislite da poznajete političku scenu u BiH, pokušajte da dešifrujete ovu izjavu Milanka Mihajilice iz PDP: “Nelegitimni je legitimisao lažnu pobjedu lažnog predsjednika”.

MINISTARKA OD 101 GODINU

VUKOTA GOVEDARICA, SDS: Kada se kredit koji Vlada Srpske namjerava podići kod Međunarodne banke za obnovu i razvoj otplati, ministarka finansija Zora Vidović će imati 101 godinu.

MLADEN IVANIĆ, PDP: Političari su životinje kojima je stalo da prežive.

MILAN NOVITOVIĆ, RUCZ: Koliko sam puta za 10 dana spasilačke misije u Turskoj očitao „Oče naš“, sada da upišem Bogosloviju završio bih je za šest mjeseci.

ALEKSANDAR GOGANOVIĆ, SNSD: Milorad Dodik je otac srpske nacije.

PETKO RANKIĆ, potpredsjednik NSRS: Stevandić me tjerao kao ovan glavom.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This