U Tobutu održana 11. brdska auto trka

U Tobutu održana 11. brdska auto trka

Na stazi u Tobutu kod Lopara održana je 11. brdska auto trka i 2. auto slalom trka, u okviru Otvorenog prvenstva Republike Srpske i Otvorenog prvenstva Republike Srbije, za Nagradu opštine Lopare.

 

Mladen Rebrinović iz Auto moto karting kluba ‘Optima-motorsport’ Bijeljina, koji je organizator navedenog događaja, je rekao da je na trci učestvovalo preko 70 vozača u obje konkurencije.

On je naveo da je pokrovitelj trke i ove godine bila opština Lopare, uz pomoć Auto-moto saveza Republike Srpske i ostalih sponzora.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić je naveo da je brdska trka jedan od najvećih sportskih događaja za lokalnu zajednicu i širu regiju, koji se održava zahvaljujući domaćinima iz Tobuta, organizatorima i svim vozačima i takmičarima.

 

„Vozačima bih poželio uspjeh, da svaki od njih da maksimum i postavi svoj lični rekord na ovoj stazi gdje su dobri uslovi za vožnju“, poručio je Savić.

U generalnom plasmanu Brdske trke „Lopare 2024“, koja je vožena za Nagradu opštine Lopare, prvo mjesto je osvojio Miloš Spasojević iz Auto sportskog udruženja /ASU/ „Pobednik“ iz Beograda.

Brdska trka na stazi u Tobutu je vožena u četiri kategorije, a ekipni pobjednik je Auto moto karting klub /AMKK/ ‘Optima-motorsport’ Bijeljina.

 

Posebana atrakcija za publiku je bila drift vožnja petnaestogodišnjeg Vuka Vukovića iz Bijeljine.

Bijeljina.com

CATEGORIES
Share This