Izvršioci najstrašnijeg genocida žele da Srbe prikažu kao genocidan narod!Bileća: Obilježena godišnjica stradanja Srba u Korićkoj jami

Izvršioci najstrašnijeg genocida žele da Srbe prikažu kao genocidan narod!Bileća: Obilježena godišnjica stradanja Srba u Korićkoj jami

Korićka jama kod Bileće je sveto mjesto, mjesto gdje je mučki ubijeno 130 Srba ovog kraja.

Danas, kao i svih prethodnih godina obilježena je godišnjica stradanja ovih nevinih ljudi, među kojima je najmlađi stradalnik imao samo četrnaest godina.

Bilećani, Gačani i drugi Hercegovci okupljeni danas pred Korićkom jamom pitaju koji je to narod genocidan i kakvim se narodom može nazvati onaj koji je za jednu noć mučki ubio 130 ljudi i bacio ih u Korićku jamu.

„Danas poslije 83 godine isti ti izvršioci najstrašnijeg genocida u istoriji čovječanstva žele da Srbe prikažu kao genocidan narod.

Srbi ne treba da se pravdaju za to. Dobro znamo ko smo i šta smo i znamo svoj put. To je put Svetog Save, utabana staza Svetog Vasilija Ostroškog i mnogih drugih naših junaka i svetih predaka koje danas slijedimo“, naveo je zamjenik načelnika opštine Bileća Nikola Bajović.

Potomak stradalih Korićana Marko Glušac kome je djed i još čak petnaest srodnika stradalo, sjeća se da su ih ustaše kamionom dovezle do jame, potom ih mučili i ubijali pa bacali u jamu.

Obilježavanju godišnjice su prisustvovali mnogobrojni Bilećani i Gačani, odajući počast mučenicima koji su svojom krvlju natopili ovu svetu zemlju.

ISTOK

CATEGORIES
Share This