U LJUBOVIJSKOM HRAMU VELIKI BROJ VJERNIKA I IZ REPUBLIKE SRPSKE: DUHOVNU RADOST DONIO VLADIKA JEROTEJ

U LJUBOVIJSKOM HRAMU VELIKI BROJ VJERNIKA I IZ REPUBLIKE SRPSKE: DUHOVNU RADOST DONIO VLADIKA JEROTEJ

Danas, na praznik Cara Konstantina i Carice Jelene, svetu arhijerejsku liturgiju u hramu Preobraženja Gospodnjeg u

Ljuboviji, služio episkop šabački Gospodin Jerotej.

Bogomolja i njena porta bili su ispunjeni vjernicima, ljudima Azbukovice i okoline, koji su uživali u liturgiji, koju je predvodio duhovnu otac tog dijela Srbije, koji pripada slavnoj i napaćenoj eparhiji

šabačkoj.Ovdašnji vjernici, kako se moglo čuti, radosni su što je vladika Jerotej, opet, i fizički, i uz molitve, sa njima.

-Znamo da je vladika stalno sa nama i u mislima i u molitvama Božjim kao i mi sa njim -kaže vjernik Milojica Pantić. -Ovo je veliki dan za nas, kada se u slozi i ljubavi molimo Bogu, družimo i jedni prema drugima pokazujemo sabornost i ljubav, baš onako kako nas uči naša  majka Crkva.Osjećamo se svečano, uzvišeno i linepo.Za vječno sjećanje na ovaj dan i ove čase.

-Došao sam da sa našom braćom iz Ljubovije slavimo veliki praznik i da se duhovno okrepimo kroz liturgiju i divno njeno predvođenje vladike Jeroteja, koje miluje i dušu i telo i duhovno daje još veću snagu našem rodu na obje obale Drine -kaže Rodoljub Roćko Đukanović iz čuvene Kravice, kod Bratunca, u Republici Srpskoj. Praznujući cara Konstantina i caricu Jelenu  proslavljamo, u slozi i ljubavi, pobjedu hrišćanstva.

CATEGORIES
Share This