Opština Bileća konačno bez negativnih finansijskih izvještaja

Opština Bileća konačno bez negativnih finansijskih izvještaja

Negativni finansijski izvještaji su godinama unazad bili „zaštitni znak“ Opštine Bileća. Skoro pa se i zaboravio period, kada je Opština Bileća imala kakvu drugu ocjenu finansijskog izvještaja sem – negativan.

Međutim, prilikom zadnje revizije koja je rađena za 2022. godinu u maju mjesecu ove godine, revizorskim mišljenjem „sa rezervom“ ocijenjeni su izvještaj o reviziji finansijskih izvještaja kao i izvještaj o reviziji usklađenosti istih.
„Ovo je značajan pomak, koji zasigurno nagovještava bolju ocjenu za naredni period. S obzirom da su prethodni finansijski izvještaji bili negativni, nemoguće je bilo napraviti veći pomak. Mi smo zadovoljni sa ocjenom revizije i siguran sam da ćemo za naredni period dobiti pozitivno mišljenje za pomenute izvještaje, što nam je i cilj“, izjavio je Miljan Milićević, načelnik Odjeljenja za finansije Opštine Bileća.
Zbog negativnih finansijskih izvještaja za prethodni period, tačnije za 2019. godinu PU Trebinje je sprovela istražne mjere i radnje po službenoj dužnosti-zloupotreba službenog položaja i ovlašćenja zbog pozajmice preduzeću IMEX INTERNATIONAL u iznosu od 200 000 KM, od čega je iznos od 50 000 KM vraćen, a od 150 000 KM već duži vremenski period nema „ni traga ni glasa“.
Istražne mjere su sprovedene i zbog sklapanja više direktnih ugovora Opštine sa preduzećem „BOSTEF-INŽINJERING“ u vlasništvu sina Radenka Popare, nekadašnjeg načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove Opštine Bileća.
Istraga se sprovodi i u slučaju preduzeća „Hercegovina putevi“ takođe zbog nenamjenskog trošenja sredstava.

Istok

CATEGORIES
Share This