“Svim ljudima bolji život” Načelnik Ugljevika Perić sastao se sa ministrom za ljudska prava i izbjeglice BiH Hurtićem

“Svim ljudima bolji život” Načelnik Ugljevika Perić sastao se sa ministrom za ljudska prava i izbjeglice BiH Hurtićem

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić sastao se danas sa ministrom za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlidom Hurtićem sa kojim je razgovarao na temu povratničke populaciji ove podmajevičke opštine.

Hurtić je rekao da je danas razgovarano o infrastrukturnim projektima koji su raspisani za romsku i povratničku populaciju u okviru Savjeta ministara BiH, te pojasnio da opština Ugljevik može konkurisati za one projekte koji su važni ovoj lokalnoj zajednici.

-Opština Ugljevik je spremna da ide sa projektima a komisija je ta koja odlučuje o dodjeli sredstava iz tih projekata. Prilikom konkurisanja veoma je važno sa koliko će učestvovati sredstava iz budžeta opštine jer se sve to  boduje i nadam se budućoj saradnji sa ovom lokalnom zajednicom u kojoj se integrisala povratnička populacija-rekao je Hurtić.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić rekao je da je od ministra Hurtića dobio informacije o projektima i javnim pozivima iz Savjeta ministara BiH a koji su važni za povratničku populaciju iz ove podmajevičke opštine.

Perić je istakao da je potreba i želja lokalne vlasti da uz podršku viših nivoa vlasti obezbijedi još bolje uslove života stanovništva kako bi ostali u ovim krajevima.

-U proteklom periodu opština Ugljevik ulagala je u povratničke mjesne zajednice a prije svega u projekte izgradje vodovoda u mjesnim zajednicama Glinje i Srednjoj Trnovi, poboljšanje vodosnabdijevanja u mjesnim zajednicama Janjari i Atmačići, putne infrastrukture, javne rasvjete, poboljšanje snabdijevanja u oblasti električne energije  kao i podsticije u oblasti poljoprivrede i poboljšanje uslova života gdje su iz lokalnog budžeta izdvajana značajna materijalna sredstva-naveo je Perić.

ISTOK

CATEGORIES
Share This