Načelnik Stevo Drapić, potpisao ugovor o partnerstvu sa direktorom Karitasa Švajcarske

Načelnik Stevo Drapić, potpisao ugovor o partnerstvu sa direktorom Karitasa Švajcarske

Načelnik Opštine Ljubinje Stevo Drapić, potpisao je u Mostaru 8.11.2023. godine ugovor o partnerstvu sa direktorom Karitasa Švajcarske g-din. Danijelom Bronkalom.

Karitas Švajcarske s partnerskom organizacijom Udruženje za preduzetništvo LiNK iz Mostar realizuje trogodišnji projekt čija je ukupna vrijednost 2 miliona švajcarskih franaka.

Ugovor koji je potpisan odnosi se na partnerstvo u okviru projekta, „Promocija inkluzivnog razvoja ruralnih područja kroz sistemsku tranziciju u Bosni i Hercegovini – RAST“. Projekat se fokusira na ekonomski razvoj kroz sistemski pristup za stvaranje formalnih mogućnosti zapošljavanja.

Ukupna vrijednost aktivnosti finansiranih u okviru ovog projekta za opštinu Ljubunje iznose 200.000 KM. Karitas Švajcarska će obezbijediti ukupan doprinos od 100.000 KM za sufinansiranje projekta za period 2023-2025, dok će preostalih 100.000 KM ili 50% obezbjediti JLS.

Cilj projekta je sistemski poboljšati privredno okruženje u Ljubinju u cilju povećanja zaposlenosti i prihoda stanovništva. Neke od glavnih aktivnosti projekta su: formiranje privrednog savjeta i kancelarija za LER, kreiranje veb sajta opštine, promocija i pomoć lokalnim privrednicima, valorizacija turističkih potencijala, brendiranje lokalnih proizvoda.

Pored Ljubinja, ugovore su potpisali i predstavnici opština Stolac, Konjic, Jablanica, Prozor- Ramea, Mostar i Grada Trebinja.

Opština Ljubinje

CATEGORIES
Share This