Federalni ministar Dizdar i načelnik Savić potpisali Ugovor o sanaciji šteta nastalih od poplava

Federalni ministar Dizdar i načelnik Savić potpisali Ugovor o sanaciji šteta nastalih od poplava

Načelnik opštine Lopare Rado Savić i Federalni ministar raseljenih lica i izbjeglica Nerin Dizdar su danas potpisali Ugovor o sanaciji šteta nastalih od poplava, koje su u tekućoj godini zadesile područje lokalne zajednice.

Ministar Dizdar je rekao da načelnik Savić ima zdrav odnos sa zajednicom u opštini Lopare, te da je prvenstveno razgovarano o projektima od koristi za povratnike, prije svega na području mjesne zajednice Koraj.

On je izrazio nadu da će Federalno ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica nastaviti saradnju sa opštinom Lopare koja je kvalitetan partner i ima kvalitetne projekte.

“Prilikom ove posjete načelnik je već delegirao tri kvalitetna projekta, za koje planiraju aplicirati i koje su od koristi za širu društvenu zajednicu i za povratnike i ministarstvo će biti na raspolaganju da ih podrži”, dodao je Dizdar.

Načelnik Savić je izrazio zahvalnost ministru Dizdaru, na odobrenim sredstvima Federalnog ministarstva raseljenih lica i izbjeglica, koja prema potpisanom ugovoru iznose 100.000 KM i biće uplaćena opštini Lopare za sanaciju šteta od poplava i elementarnih nepogoda na području mjesne zajednice Koraj.

“Razgovarali smo i o javnom pozivu, koji je u toku, za projekte vezane za povratničke zajednice kako u Republici Srpskoj, tako i Federaciji BiH”, naveo je Savić.

ISTOK

CATEGORIES
Share This