I doktori počeli određivati ko može a ko ne na konferenciju za novinare

I doktori počeli određivati ko može a ko ne na konferenciju za novinare

Ekipa BN TV ekipa danas je doživjela neprijatnosti i s teškom mukom uspjela prisustvovati na konferenciji za novinare direktorice Doma zdravlja Bijeljina. Doček koji nam  je pripređen nije bio nimalo prijatan.

– Gradska uprava Bijeljina u poslednjih godinu i po dana prestala je da finasira Dom zdravlja, čiji je osnivač i time ugrozila rad ove ustanove i zdravstenu zaštitu stanovništva, tvrdi direktorica Doma zdravlja Danijela Đukin (SNSD).

Inače, naša ekipa je dolaskom pred Dom zdravlja danas doživjela neprijatnosti i s teškom mukom uspjela prisustvovati na konferenciji za novinare.

– Višemjesečni apeli prema gradskoj upravi da nastavi da izmiruje svoje obaveze prema Domu zdravlja, nisu urodili plodom. Gradska uprava ostala je gluva. Ovo je poslednji vapaj, izjavila je Danijela Đukin na
konferenciji za novinare.

“Ukupam iznos dospjelog duga na današnji dan 2023. iznosi 861.499, 97 KM plus 250.000 KM koje je trebalo da budu doznačene za rekonstrukciju 26 sektorskim ambulanti koje posjeduje Dom  zdtravlja”, izjavila je Đukin.

Na pitanje da li je istina da je broj radnika u Domu zdravlja povećan za skoro 50, te da je riječ većinom o nemedicinskom kadru, što je povećalo troškove za plate, Đukin kaže:

“Radnici koji su zaposleni ovdje su isključivo medicinske struke, ne prekvalifikovani, oni koji su završili redovno škole i redovno fakultete na državnim fakultetima. Medicina je još uvijek fakultet koji se ne može kupiti. Znači, sve je ispoštovano, ali ono što treba da znate i jeste da Fond zdravstvenog osiguranja daje plate radnicima, da Gradska uprava s tim nema ništa”, kaže Đukin.

Direktorica Doma zdravlja odgovorila je i na pitanje da li je istina da je dobila obećanje od ministra zdravlja da zaposli dodatni broj medicinskog osoblja u doba korone i da će taj trošak plata snositi ministarstvo ili Fond zdravstvenog osiguranja i da do sada nije uplaćeno ništa, a da su ti radnici i dalje zaposleni u Domu zdravlja.

“Ova ustanova, Gradska uprava, svakog prvog u mjesecu dobija, kao i ministarstvo koliko radnika ima. U doba korone primljeno je tih 16 ljudi koji su zadržali svoj posao jer su se pokazali odgovornim i punim znanja. Prema tome, opet napominjem da Gradska uprava nema ništa sa platama zaposlenih, da Fond zdravstvenog osiguranja šalje svakog mjeseca redovno tranšu iz koje se isplaćuju plate zdravstvenim radnicima”, ističe Đukin.

Na pitanje da li je saradnja sa gradskom upravom bila korektna do trenutka kada je odlučila da podrži opoziv gradonačelnika, Đukin odgovara:

“Lično se ostavlja onog momenta kad izađete iz svog doma i krenete na posao, lično se ostavlja. Ja suviše puno godina imam i vrlo dobro se razumijem u sve poslove bez lažne skromnosti”.

Inače, muku smo mučili da bi ušli u Dom zdravlja gdje se održavala konferencija za novinare, jer je direktorica svojevremeno donijela naredbu da se našoj ekipi ne dozvoli ulazak u tu ustanovu. Doček koji nam  je pripređen nije bio nimalo prijatan.

Nakon iscrpljivanja, naša ekipa ušla je u Dom zdravlja, a onda se pojavila djevojka koja je, očito neupućena u najnoviju naredbu, pokušala da spiječi naše prisustvo na konferenciji za novinare.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This