Snimljen po istinitim događajima: Održana premijera filma “Nedelja“ o životu Džeja Ramadanovskog

Snimljen po istinitim događajima: Održana premijera filma “Nedelja“ o životu Džeja Ramadanovskog

Film „Nedelja“, životna priča o pjevaču narodne muzike Džeju Ramadanovskom (1964-2020), sinoć je premijerno prikazan u ispunjenoj MTS dvorani, gdje je glumačka i autorska ekipa zaslužila dugotrajne, višeminutne aplauze i povike odobravanja.

Na poklonu poslije prikazivanja “Nedelje”, beogradska publika je burnim aplauzima nagradila glumačku ekipu u kojoj su Marko Janketić, Stefan Vukić, Aleksej Bjelogrlić, Zlatan Vidović, Milica Janevski, Maša Đorđević i brojni drugi.

Očekivano najtoplije su pozdravljeni tumači uloge Ramadanovskog – Alen Selimi kao mali Džej, i Husein Alijević Husa, kao odrasli pjevač, oba prvi put na filmu.

Poklonili su se i reditelj Nemanja Ćeranić i koreditelj Miloš Radunović, scenarista Stefan Bošković i producent Vladan Anđelković.

Premijeri su prisustvovale i pjevačeve kćerke Ana Ramadanovski i Marija Ramadanovski Davidović.

Film “Nedelja” inspirisan istinitim događajima, donosi priču o Ramadanovskom od najranijeg djetinjstva i mladosti, provednih na ulici ili u popravnom domu, do velikog uspjeha, kasnije ostvarenog folk hitovima kakvi su “Nedelja”, “Ko se s nama druži”, “Ugasila si me” ili “Gdje ću sad moja ružo”.

Novinarima na crvenom tepihu, Alijević je rekao da je u filmu igrao Ramadanovskog, svog prijatelja sa kojim je i sam ušao u svijet šou biznisa, i da mu je samim tim uloga donijela mnogo emocija.

– Pored glumačkih zadataka, stalno sam imao emocije vezane za mog prijatelja i mene samog…Skup raznih emocija je činio stvar teškom, ali sam bio dovoljno hrabar da sve to iznesem kako treba – rekao je Alijević.

Adil Maksutović.
FOTO: MILNA ILIĆ/RINGIER

– Džej je neko ko je jako teško živio u djetinjstvu. Kad je ušao u lovu, to je bio samo impuls da pokaže svoju dobrotu – istakao je Alijević

Glumac Ivan Jevtović je rekao novinarima da mu je rad na “Nedelji” bio vrlo uzbudljiv, jer je imao priliku da sarađuje sa potpuno novom generacijom umjetnika, pogotovo neotkrivenih.

– Za mene je najveće otkriće mali Selimi koji otvara film, igra malog Džeja. Imao sam priliku da radim kao učitelj sa njim, drugom djecom i Husom, kao naturščicima. Ovo je spoj različitih generacija i talentovanih ljudi – ocijenio je Jevtović.

Džej Ramadanovski
FOTO: RAJKO RISTIĆ/RINGIER

Prema njegovim riječima, “Nedelja” je detaljna i delikatna obrada tog perioda i Dorćola, nešto što u filmskom smislu liči na “Bilo jednom u Americi” (1984) i “Goodfellas” (1990).

Janevski je novinarima priznala da je imala strašno veliku tremu kad su je pozvali da igra stihopisca Marinu Tucaković (1953-2021), poručivši da je “Nedelja” “jedan divan film”.

Prijatelj Ramadanovskog, Mića Softić je rekao da je film snimljen po istinitim događajima, i da se sve što gledaoci mogu da vide, zaista i desilo, ali je naravno prikazano ”na filmski, umjetnički način”.

Softić je rekao da je Ramadanovski bio “poseban, dobar čovjek, umiljat, dobar za druge, loš za sebe”.

Premijeri su prisustvovѕli i ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović, v.d. direktor Filmskog centra Srbije Ivan Karl, reditelj Miroslav Lekić, generalna direktorka kompanije „m:tel“ Jelena Trivan, kao i direktorka Direkcije za multimediju Telekoma Srbija Aleksandra Martinović.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This