Šerbedžija o Lauševiću: Bio je jugoslovenski Džejms Din

Šerbedžija o Lauševiću: Bio je jugoslovenski Džejms Din

Rade Šerbedžija oglasio se povodom smrti Žarka Lauševića, gdje je uporedio sa „jugoslovenskim Džejmsom Dinom“. Glumac se javio iz Istre, a u emisiji „Među nama“ na televiziji Nova S je imao samo reči hvale o popularnom Laušu.

„Najpre ga pamtim kao jednog od najveselijih ljudi u životu. Upoznao sam ga u Zagrebu gde smo snimali neki film zajedno, a onda u Beogradu. Ja sam igrao u ‘Virdžiniji Vulf’, on je igrao u ‘Mačkama na limenom krovu’ Tenesija Vilijamsa, pa smo se družili samo u Beogradu“.

„Često smo ostajali u kasno u noć. Sećam se i njegovih trauma, patnja. Uvek se sećam te neverovatne veselosti jednog optimizma, ljubavi za život i onda jedna ogorčenosti. Bio je jedan od božanstvenih, nežnih, dobrih prijatelja pouzdanih, kojeg smo svi voleli mi stariji dečki. I Gaga Nikolić i cela ta naša generacija“, rekao je Rade Šerbedžija i dodao:

„Bio je jugoslovenski Džejms Din. Mešavina Džejmsa Dina i Vorena Bitija, tako sam ga ja doživljavao. Pamtim ga po jednom iskrenog, božanstvenog prijatelja i nežnog čoveka, inteligentnog. Hteo sam samo da kažem još jednu stvar“.

On je neko ko je strastveno ljubio život i umjetnost i možda baš zbog te strasti i siline strasti je izgorio kao junak iz romana Dostojevskog. Da je između svog dnevnog tijela, između svoje ranjene i prokunute duše, koja je priželjivala kraj svega, napokon našao smiraj.

„Ali pamtićemo ga zaista kao jednog od najvećih talenata u mladosti, jednog najdivnijeg dečka koji je svoju nesreću proživljavao. Gotovo je više patio od onih koji su patili zbog njega“, naveo je Šerbedžija, prenosi Telegraf.

CATEGORIES
Share This