Poslije brojnih nagrada, održali koncert za svoje sugrađane: Učenici trebinjske Muzičke škole večeras oduševili publiku

Poslije brojnih nagrada, održali koncert za svoje sugrađane: Učenici trebinjske Muzičke škole večeras oduševili publiku

Učenici Muzičke škole Trebinje, poslije brojnih nagrada, održali su večeras koncert za sugrađane u Muzeju Hercegovine.

Direktor škole Dušanka Babić je da istakla da je ovo jedna od najboljih muzičkih škola u Republici Srpskoj, čiji su učenici talentovani, a uz to i veoma mnogo vježbaju i posvećeno rade zajedno sa svojim profesorima.

Učenici ove škole su nagrađeni na republičkom i međunarodnim takmičenjima u Banjaluci, Bijeljini, Bolonji i Sarajevu, a Babićeva kaže da očekuju još nagrada sljedeće sedmice na takmičenju u Banjaluci za horove i kamerne sastave.

– Oko 30 naših učenika ove godine je učestvovalo na četiri međunarodna i na republičkom takmičenju u Banjaluci i osvojili su po 10 prvih i drugih nagrada i šest trećih – rekla je Babićeva novinarima.

Babićeva je navela da su u programu koncerta učestvovali učenici osnovne i srednje Muzičke škole Trebinje kompozicijama za koje su nagrađeni na takmičenjima, i to sa svih odsjeka – klavira, harmonike, gitare, violine, viole, flaute.

Učenica drugog razreda srednje Muzičke škole Iva Koprivica rekla je da violinu svira osam godina i da planira da upiše Muzičku akademiju u Banjaluci, te da se za takmičenja i koncerte spremaju tokom cijele godine, a da joj je uzor Stefan Milenković.

Učenik trećeg razreda osnovne Muzičke škole Trebinje Jakov Bajčetić rekao je da je osvojio prvu nagradu na republičkom takmičenju za harmoniku u Banjaluci i da je to bilo veoma teško postići, te da želi da postane nastavnik harmonike.

Koncert je održan u saradnji trebinjske Muzičke škole i Muzeja Hercegovine.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This