Organizatori zvanično najavili: Otvaranje festivala “Kestenburg” 19. februara u Beogradu

Organizatori zvanično najavili: Otvaranje festivala “Kestenburg” 19. februara u Beogradu

Internacionalni festival studentskih pozorišta “Kestenburg” biće održan od 19. februara do 19. juna u Beogradu i Banjaluci i tradicionalno će okupiti studentske ansamble iz svih krajeva svijeta, najavili su organizatori.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović izjavio je novinarima u Beogradu da peti po redu “Kestenburg”, u organizaciji Banjalučkog studentskog pozorišta, na pravi način pokazuje šta je to umjetnost i šta je to Republika Srpska i pozvao sve one koji vole pozorište da 19. februara dođu u beogradsku halu “Pionir” na svečano otvaranje.

– Tako ćemo započeti sjajnu manifestaciju, a festival će otvoriti naša istaknuta dramska umjetnica Tamara Dragičević, koja će biti i predsjednik selekcije i predsjednik žirija Petog međunarodnog festivala `Kestenburg – rekao je on.

Urednik festivalskog programa “Kestenburga” Neda Simić Žerajić izjavila je da su prijave za festival stigle sa svih strana, da je u toku njihova selekcija, te da će zvanična selekcija predstava biti proglašena krajem januara.

– Ima mnogo zanimljivih predstava tako da će biti jako teško izabrati. Više od 50 predstava je stiglo – rekla je ona.

Prema njenim riječima, predstave koje bude vidjela publika u Srbiji i Srpskoj nastaviće svoj pozorišni život i u njima će, po završetku festivala, uživati publika na pet kontinenata.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This