Nagrade najboljim članovima Foto-kino kluba Trebinje

Nagrade najboljim članovima Foto-kino kluba Trebinje

Na izložbi fotografija čiji su autori članovi Foto-kino kluba Trebinje, koji krajem svake kalendarske godine organizuje klupsku izložbu uz proglašenje najboljih, prva nagrada u konkurenciji kolor fotografije dodijeljena je Dušanu Vukoviću, druga Radoju Elezu, a treće mjesto zauzela je fotografija Slavenka Vukasovića.

Prvu nagradu u kategoriji crno-bijele fotografije osvojio je Pavle Kovač, druga nagrada pripala je Marijani Hajrović, a treća Jovanu Vidakoviću.

Branislavu Ruparu i Radovanu Dangubiću dodijeljene su pohvale u konkurenciji kolor fotografija, a pohvala u konkurenciji crno-bijele fotografije pripala je Miodragu Vujačiću.

Na izložbi, koja je otvorena u Kulturnom centru Trebinje, predstavljeno je 80 kolor i crno-bijelih fotografija, rad 21 autora, koje je za ovogodišnju, petnaestu po redu godišnju postavku, izabrao Siniša Skenderija, majstor fotografije iz Viteza.

Slavenko Vukasović, izvršni direktor Foto-kino kluba Trebinje, istakao je da je ove godine bio najveći odziv, sa najvećim brojem fotografija.

„Toliko ima dobrih radova da smo ih izložili u dvije prostorije galerije, pa su u jednoj  crno-bijele, a u drugoj kolor fotografije, za koje moram da istaknem da su sve jako dobrog kvaliteta, te da su rađene na slobodnu temu, ali su pretežno zastupljeni pejzaž i portret“, kazao je Vukasović, ističući da su u protekloj godini okupili veliki broj novih članova koji su prošli početni kurs fotografije i njihove fotografije su takođe izložene.

Među novim članovima Foto-kino kluba Trebinje je i Marijana Hajrović, inače diplomirani akademski grafičar, koja se  predstavila sa sedam fotografija.

„Jednog tmurnog, kišnog dana nastala je serija kvalitetnih i dobrih fotografija. Svaka mi je podjednako značajna, ali mi je drago što sam baš sa ovom crno-bijelom fotografijom, na kojoj je moj sin Đurađ, osvojila drugo mjesto“, kazala je Hajrovićeva, napominjući da se fotografijom bavi od studentskih dana, a da je ovo njena druga izložba sa članovima kluba.

Izložbu je zvanično otvorila načelnica Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje Slađana Skočajić, ističući da udruženje koje svake godine priredi ovakvo lijepu manifestaciju zaslužuje svu pažnju i uputila čestitke za ovih petnaest godina predanog rada.

„Grad Trebinje će podržavati i dalje rad ovog udruženja. Profesionalna udruženja građana koja rade ozbiljan i važan posao za ovaj grad podržavaćemo i ubuduće i sigurno značajnije od onih udruženja koja postoje samo formalno“, navela je Skočajićeva.

Ljubitelji fotogafije izložbu mogu pogledati u narednih sedam dana u galeriji Kulturnog centra Trebinje.

 

(Nezavisne)

CATEGORIES
Share This