Akademik Dragoljub Drago Mirković odgovorio kritičarima Miloša Milojevića i njegovog udruženja iz čuvene Crne Bare:  Poklonite se Milošu!

Akademik Dragoljub Drago Mirković odgovorio kritičarima Miloša Milojevića i njegovog udruženja iz čuvene Crne Bare: Poklonite se Milošu!

 Akademik Dragoljub Drago Mirković odgovorio je kritičarima imena i djela Miloša i djela i njegovog udruženja iz Crne Bare, kod Bogatića, otvorenim pismom.

-Preučena gospodo, potpisnici ovog „IZRAZITO ŠTETNOG“ apela očinski bih vas savjetovao da kada pomenete ime genija Miloša Stevanovog Milojevića , ustanete i poklonite mu se -piše Mirković.

l nadam se da bi vam pomoglo i da se pomolite Gospodu da vam oprosti grijehove vas i svih vaših profesora i naredbodavaca unazad šest koljena. Pročitajte „Istoriju ustanova“ Aleksandra Belića. Nesretnik potvrdi onu Biblijsku- “ po tragovima njihovim poznaćeš ih“ . Da ne napravismo grešku u pametarnici , na pogrešan put kojim krenusmo, a na koji je srčano, ne štedeći se ukazivao akademik Milojević , danas bi nas bilo desetostruko više .

Da ne pominje, ističe akademik Mirković, „ plot kuda ga postavismo ,ili kuda ga naši „saveznici“ postaviše.“

-Nije Miloš Milojević zabranjen zbog svoje Istorije Srba. Gdje  je sakriše ili vjerovatno uništiše? Zabranjen je zbog svjedočenja istine o genocidima najizobraženijih naroda( najnaprednijih, najobrazovanijih naroda) od vremena prije Hrista pa sve do njegovoga doba. Nije valjda da je i danas drugačije? I Srbsko učeno društvo i Miloš Milojević zaustavljeni su jer su bili protiv

Štrosmajerizacije naše političke i naučne elite na čelu sa Mijatovićem, Novakovićem, Kujundžićem, Ruvarcem, kraljem Milanom , kasnije Pašićem, Belićem, Stanojevićem, nesretnim Jugoslovenskim odborom -kaže akademik Mirković, koji je autor knjige o Milojeviću, ali i monumentalnog spomen obilježja njemu u čast urađenom u kamenu, direktnim „crtanjem“ lika.

Akademik podsjeća na posljednje riječi na samrtnom času proroka Miloša Milojevića: -Molite se Bogu i branite srbstvo! Čuvajte duhovne osobenosti i nacionalnu slobodu.

-Slučajna podudarnost sa događanjima u Ukrajini i na globalnom planu -kaže Mirković i poručuje kritičarima : zdravo nam bili gospodo preučenjaci. Blago nama s nama, kako reče jedan naš velikan koji se, da je živ , ne bi saglasio sa vašim stavovima.

ISTOK

CATEGORIES
Share This