Tužioci utjehu za propale optužnice traže u auto–salonima

Tužioci utjehu za propale optužnice traže u auto–salonima

Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog tužilaštva ove godine su pale dvije velike optužnice, protiv bivšeg premijera i direktorke Agencije za bankarstvo Republike Srpske.  Utjehu su odlučili da potraže u auto – salonima.

Naime, oni su krenuli u nabavku automobila kojeg su spremni da plate 93.600 maraka.

Takođe, rješavaju se „starog“ „BMW-a“ iz 2017. godine koji je prešao nešto više od 200.000 kilometara.

Ugovor će se zaključiti sa onom kućom koja pristane da im isporuči novi automobil, a odveze stari i ukalkuliše ga u cijenu. Njegova knjigovodstvena vrijednost je  25.423 KM.

„Vozilo je bilo havarisano i prisutna su manja oštećenja“, navode u tužilaštvu.

Što se tiče nove limuzine ona mora biti metalik plave boje, trošiti dizel gorivo, imati zapreminu motora između 1.900 i 2.000 kubika.

Traži se da ima snagu motora od 190 do 200 konjskih snaga, mjenjač sa osam brzina i zapreminu gepeka od minimalno 520 litara.

Tužiocima nije bilo mrsko pa su tako i odredili da međuosovinsko rastojanje vozila treba biti maksimalno do 3.000 milimetara, a dužina 5.000 milimetara i više.

Minimalna oprema koju automobil mora imati je indikator pritiska na gumama, elektropodesiva  sjedala za vozača i suvozača od prave kože, prilagodljiva LED svjetla, minimalno automatski dvozonski klima uređaj, asistent za paralelno parkiranje, bežično punjenje telefona i brojni drugi dodaci.

„Ponuđač je dužan dati  fabričku garanciju na vozilo u trajanju od četiri godine i minimalno 200.000 pređenih kilometara“, stoji u tenderskoj dokumentaciji tužilaštva u kojoj se dodaje da se ponude primaju do 13. novembra.

Podsjećamo, ovom tužilaštvu je prošle sedmice pala optužnica protiv bivšeg premijera Republike Srpske Aleksandra Džombića kojem se sudilo za zloupotrebu položaja prilikom odobravanja kredita zvorničkoj „Energoliniji“.

Ove godine su izgubili i slučaj protiv bivše direktorke Agencije za bankarstvo Republike Srpske Slavice Injac, a koja je bila optužena za nesavjestan rad u službi u slučaju „Bobar banka“.

(Capital) Foto: Capital

CATEGORIES
Share This