Tek nas čeka veliko siromaštvo zbog laži i manipulacija

Tek nas čeka veliko siromaštvo zbog laži i manipulacija

“Srpska će svoje ogromne dugove vraćati iz prirodnih bogatstava i tek nas čeka veliko siromaštvo zbog velikih laži i manipulacija vlasti kojoj samo treba novac”, rekao je ekonomista Aleksa Milojević u rubrici “Bez uvijanja” Jutarnjeg programa BN televizije komentarišući mogućnost iskopavanja litijuma na Majevici.

Milojević smatra da je Zapadna Evropa žrtvovala Balkan, a zapad je svo svoje bogatstvo zasnovao na sirovinama drugih zemalja.

“Trenutno je navala na ovaj prostor koji je plodno tlo jer je vlast, u agoniji u kojoj je suočena sa dugovima, spremna sve da proda kako bi taj dug otplatila. Sila koja nadire je ogromna, a ima pogodno tlo u ovoj vlasti, koja je spremna sve da raskrčmi samo da dobije još jedan mandat, a poslije da pobjegnu”, tvrdi Milojević.

Iako vlast tvrdi da će te kompanije koje treba da iskopavaju litijum zaposliti ljude u Srpskoj, cilj ekonomije nije da neko radi nego da se bogatstvo koje se dobije od prirode investira u budući razvoj, mišljenja je Milojević.

“Cilj svake ekonomije je profit, a ne nadnica jer je nadnica sredstvo da se dođe do profita. Oni vas na taj način ekonomski isušuju jer vam odvoze ogromno bogatstvo. Da je Rašid Serdarov napravio elektranu u Ugljeviku za 30 godina bi odavde odnio 100 miliona KM. To je ogroman novac”, zaključuje Milojević.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This