„Laž upakujete u divne riječi“ Patrijarh Porfirije poručuje da sloboda izvire iz Jevanđelja

„Laž upakujete u divne riječi“ Patrijarh Porfirije poručuje da sloboda izvire iz Jevanđelja

Sa druge strane, ako laž upakujete u divne riječi, ona prolazi, ona biva prihvaćena, ona je hvaljena, dodao je u saopštenju .

– I da ne idem dalje u tom pravcu o više standarda, o onima koji govore o slobodi pojedinca, o pravima pojedinca, koji imaju nevjerovatnu širinu u svom liberalnom pogledu na svijet, koji neprestano govore o slobodi, ali za koje je sloboda samo ono što oni propisuju da je istina, put i pravda bez obzira što je to u suprotnosti sa Jevanđeljem Hristovim – rekao je.

Poručuje da ako neko upravo na principima i na temeljima slobode, ali slobode koja izvire iz Jevanđelja, koja je unutarnja, duhovna sloboda, ne nameće to nikome pa ni njima, nego hoće samo da živi po toj slobodi, onda je za njih taj neprihvatljiv!

– On treba da bude kanselovan, izbrisan. Nad njim se vrši egzekucija! Pa kakva je to onda propovijed i prezentacija slobode ako u njoj nema mjesta za drugačiji način života koji nikoga ne ugrožava, koji prihvata čak i one koji su drugačiji i suprotni i ne zadire u njihov način organizovanja svoga života?! – dodao patrijarh Porfirije, prenosi Blic..

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This