SRAMNO – Stevandić zbog Šmita, CIKA i izbora sakrio Odluku Ustavnog suda Srpske, koji je odbacio „veto“ Bošnjaka

SRAMNO – Stevandić zbog Šmita, CIKA i izbora sakrio Odluku Ustavnog suda Srpske, koji je odbacio „veto“ Bošnjaka

Da nema kraja zloupotrebama, drskosti, spletkama i bezobrazluku predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nenada Stevandića govori i nevjerovatan podatak da je jutros grubo obmanuo javnost, izjavom za Glas Srpske da nije dostavljena Odluka Ustavnog suda Republike Srpske o „vrtu“ Bošnjaka na Izborni zakon Republike Srpske koji je nedavno usvojen.

Naime Ustavni sud Republike Srpske je još 25.6.2024. godine donio Odluku, koja je dostavljena Narodnoj skupštini Republike Srpske na Vidovdan, 28.6.2024. godine, kojom se utvrđuje da nije povrijeđen vitalni nacionalni interes Bošnjaka i da Izborni zakon Republike Srpske može stupiti na snagu, samo je neophodno da se Odluka Ustavnog suda, koju je potpisao sudija Lukić, proslijedi predsjedniku Republike Srpske na potpisivanje i objavu u Službenom glasniku Republike Srpske.

Postavlja se pitanje zašto Stevandić krije u ladici odluku Ustavnog suda Srpske o Izbornom zakonu Republike Srpske i odbačenom „vetu“ Bošnjaka, i zašto ona nije proslijeđena Službenom Kabinetu predsjednika, kako bi bila potpisana i objavljena?

Da li je cilj da se sačeka utorak i predaja listi kandidata CIK-u pa da se onda lakonski odgovori da nisu mogli izaći na izbore po Izbornom zakonu Republike Srpske, jer su čekali Odluku Ustavnog suda Republike Srpske, i zbog toga priznali Šmita, što nije istina.

U Ustavnom sudu Republike Srpske mi je potvrđeno da je prošlog mjeseca dostavljena Odluka u predmetu UG/23, a još uvijek čekam odgovor iz Kabineta Nenada Stevandića, koga sam kontaktirao i tražio odgovor zašto grubo obmanjuje javnost, a čim odgovor stigne objaviću ga u cjelosti.

Ovako grubo poigravanje Narodnom skupštinom Srpske i zloupotrebe su nedopustive, o ovom će svakako biti govora u utorak u nastavku sjednice, a tražiću službeno od nadležnih institucija i tužilaštva da istraži slučaj i procesuira Nenada Stevandića zbog zloupotrebe položaja.

Detaljnije u video prilogu…

 

Nebojša Vukanović

CATEGORIES
Share This