Operacija uspjela: Vlada spasila OC Jahorina?

Operacija uspjela: Vlada spasila OC Jahorina?

 – Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra „Jahorina“ Nedeljko Elek rekao je da je uspjela emisija obveznica i da je Vlada Republike Srpske uplatila 26 miliona KM na račun Olimpijskog centra, čime, kako je istakao, padaju u vodu sve priče o tome da Jahorina navodno nije solventna i da nije u stanju da izmiruje svoje obaveze.

„Nakon što uplata legne na račun, odmah ćemo izvršiti povrat pozajmice prema Vladi Republike Srpske u iznosu od 11 miliona KM, a od ostatka novca imaćemo dovoljno za rate kredita i plate radnicima do sljedeće sezone“, istakao je Elek, i zahvalio predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću i ministru finansija Zori Vidović na podršci.

Navodeći da je ovo bila veoma kompleksna finansijska operacija, Elek je rekao da je prvi put nešta ovako urađeno na tržištu Republike Srpske, a to je da je Vlada Srpske povećala svoje učešće u vlasništvu, što znači da je Olimpijski centar u ovoj godini, po revizorskom izvještaju, povećao imovinu preduzeća za 46 miliona KM i kapitala za 26 miliona.

„To nije uradilo nijedno preduzeće u ovom regionu“, rekao je Elek na konferenciji za novinare na Jahorini.

Koliko je važna ova finansijska injekcija, ukazao je Elek, toliko je važna i opšta podrška koju ima Olimpijski centar kao državni projekat.

„S toga posebno zahvaljujem na podršci Vladi Srpske i ministru /Denisu/ Šuliću, koji je praktično dio ovog tima. Svaki dan rješavamo probleme i pokazujemo kako saradnja između Vlade i javnih preduzeća može da da rezultat“, naglasio je predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra „Jahorina“.

On je rekao da je ponosan na ministra Šulića i njegove saradnike, kao i sve ljude iz Olimpijskog centra, te najavio da nastavljaju dalje sa investicijama i da će ove godine sigurno početi projekat gondole Pale-Jahorina koji je značajan ne samo za Olimpijski centar i ovu regiju, nego i za cijelu Republiku Srpsku.

(Srna) Foto: Srna

CATEGORIES
Share This