SNSD Bijeljina u ogromnim problemima: Traje potraga za marionetskim kandidatom, Milovanović ne smije pred narod

SNSD Bijeljina u ogromnim problemima: Traje potraga za marionetskim kandidatom, Milovanović ne smije pred narod

Delegacija SNSD-a iz Banjaluke, predvođena mlađim Dodikom, sinoć u Bijeljini se uvjerila da je stanje loše u Gradskom odboru SNSD-a i da su narušeni međuljudske odnosi unutar stranke, ali i sa koalicionim partnerima.

Kako saznajemo, predsjednik Gradskog odbora Miroslav Milovanović tokom obračanja, optužio je mnoge koji ne rade za SNSD, među kojima su, što je zanimljivo, načelnik Centra javne bezbjednosti Stjepan Terzić, kao i direktor bijeljinske bolnice Zlatko Maksimović.

Prema Milovanoviću, Terzića i Maksimovića treba odmah smijeniti.

Terziću se zamjera što je u nedavnoj policiji hapšen direktor KPZ Milenko Gajić, takođe iz SNSD-a. Milovanović nije naišao na odobravanje, pa mu je rečeno da ne treba toliko da brani Gajića, koji je pao na poligrafu, što je sinoć, kako saznajemo, na sastanku priznao i Gajić.

Milovanović se, prema našim saznanjima, žalio i na saradnju sa Slavenom Ristićem, poslanikom te stranke u NSRS, koji u Bijeljini vodi RSS. Takođe, nije štedio ni direktora RiTE Ugljevik Dika Cvjetinovića iz Demosa. Ristića i Cvjetinovića, kako tvrdi naš izvor, Milovanović je nazvao „štetočinama za SNSD“.

Nije imao lijepe riječi na za Milenka Mitrovića, koji vodi Pokret za Bijeljinu, ali ni za političku grupaciju SDS Mićo Mićić…, koji su bili koalicioni partneri SNSD-a u Bijeljini.

Milovanović je naumio da se sa svima njima obračuna ili on neće biti na čelu Gradskog odbora SNSD-a u Bijeljini.

Sa Igorom Dodikom, koji je zadužen za rad stranke na terenu bili su i generalni sekretar Srđan Amičić i potpredsjednik Miroslav Bojić.

Iako su na sastanak pozvani samo odabrani SNSD-ovci iz Bijeljine, ponovo nije bilo jedinstva, jer su pojedinci, kako saznajemo, ukazivali da se u izbornoj godini ne donose radikalne odluke i ne otvaraju novi frontovi unutar stranke.

Među pozvanim su bili direktori republičkih javnih preduzeća i fonda Miroslav Milovanović, Nedeljko Ćorić, Mladen Ilić,  ministar Vojin Mitrović sa sinom Stefanom, Bojan Savić, Aleksandar Đurđević, kao i nekoliko doktorica među kojima su i Danijela Đukin, Milica Lovrić… i još nekolicina lokalnih funkcionera među kojima je i direktor zatvora Milenko Gajić.

Međutim, Milovanović je bio, kako tvrdi naš izvor, izričit u stavu da se treba obračunati sa navedenim osobama ili on neće više biti predsjednik Gradskog odbora.

Na pitanje zašto on ne bude kandidat za gradonačelnika Bijeljine, Milovanović je bježao od odgovora, ali i te obaveze.

Dodik, Amidžić i Bojić su drugovima SNSD-ovcima zamjerili što kupuju placeve, stanove, skupa auta sa zatamljenim staklima…, govoreći im da moraju da se spuste u narod i zaborave na međusobne trzavice.

Naravno, sve zbog izbora, koji dolaze u oktobru.

Takođe su zamolili da se dr Janjičiću prenese da od sada više ne traži direktorsko mjesto u Bolnici, tvrdeći da nije pametno da bude postavljen za direktora bolnice, a onda da bude proglašen kandidatom za gradonačelnika Bijeljine.

Sastanak je trajao skoro do ponoći, a konkretnih zaključaka nije bilo,a svi su, prema tvrdnjama našeg izvora, i domaći i gosti odnijeli gorčinu sa sobom, jer pomaka na bolje u SNSD-u Bijeljina nema.

Hoće li ponovo dekretom iz centrale biti nametnut novi šef lokalnog SNSD-a, kao i kandidat za gradonačelnika Bijeljine ostaje da se vidi, ali po svemu sudeći tako će da bude kada je u pitanju Bijeljina.

Jedan od najbližih kandidaturi je doktor Aleksandar Janjičić sa kojim se, kako saznajemo, utvđuje pazar težak oko dva miliona KM.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This