SNSD podržao da se odluke mogu donositi bez Srba

SNSD podržao da se odluke mogu donositi bez Srba

Član Predsjedništva SDS-a Milan Petrović, koji je i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, pozvao je predsjednika NSRS Nenada Stevandića da hitno zatraži informaciju o zakonima usvojenim u Parlamentarnoj skupštini BiH, ističući da najvažnija institucija Srpske ne smije preći preko usvajanja Zakona o sukobu interesa kojim je urušen položaj Republike Srpske i mehanizmi njene zaštite.

“U entitetsko glasanje i konstitutivnost naroda nisu dirali ni OHR ni sarajevske partije, nego su ih na tacni predali poslanici SNSD-a. Nebojša Radmanović je jedini od njih pokazao odgovornost prema Srpskoj i jasno rekao da je način glasanja u Кomisiji nedopustiv jer narušava konstitutivnost entiteta i naroda. Ovo je prvi put od Dejtona do danas da su neki Srbi digli ruku da se odluke mogu donositi bez Srba“, kaže Petrović.

Sva pravdanja i prenja preko režimskih medija, prema njegovim riječima, ne mogu promijeniti istinu da su pogazili zaključke Narodne skupštine Republike Srpske i izdali interese Srpske.

“Vjerujem da ni čestiti ljudi, birači koji glasaju za SNSD ovo ne podržavaju. Кada se jednom dozvoli derogacija entitetskog glasanja, lanac izdaje se nastavi. Ovo nam pokazuje koliko je opasno da o Srpskoj odlučuju oni koji su ucijenjeni i vode se ličnim ineresima. Ovo se ne bi desilo da je NSRS reagovala prvi put kada su prekršeni njeni zaključci i kada se krenulo sa usvajanjem zakona, iako još uvijek na dnevnom redu nema prioritetnog zakona kojim bi ispratili strane sudije iz Ustavnog suda BiH“, ističe Milan Petrović.

Кada tvrde da nisu ništa loše uradili, da nisu ugrozili ustavni položaj Republike Srpske, da nisu prekršili stavove NSRS, onda ne treba da imaju problem i da podnesu izvještaj u NSRS.

“Svako bježanje od tog potvrdiće da su se nečasno ponijeli prema Republici Srpskoj. Nisu se naši preci, najbolji srpski sinovi, borili za Republiku Srpsku da bi je oni na privatnim sarajevskim kružocima krnjili i rasparčavali. Umjesto što se pravdaju neistinima i omalovažavaju inteligenciju srpskog naroda, jedino što treba da urade jeste da podnesu ostavke jer nisu dostojni Srpske“, poručio je Petrović.

(BN) Foto:

CATEGORIES
Share This