„Razdruživanje“ je prošlo kao i svako Dodikovo obećanje

„Razdruživanje“ je prošlo kao i svako Dodikovo obećanje

Predstavnici opozicionih stranaka u NSRS poručili su na pres konferenciji da je Narodna skupština ponovo ponižena.

„Nikada u istoriji NSRS nije se desilo da se potpisima poslanika zakaže posebna sjednica o mirnom razdruživanju a onda da se otkaže kao da se ništa nije desilo“, poručio je šef Kluba poslanika SDS-a Vukota Govedarica

„Nenad Stevandić je sakrio odluku Ustavnog suda RS po pitanju Izbornog zakona. Ona je u NSRS došla u petak, a on je rekao da je procedura još uvijek u toku kako bi SNSD i ostali trabanti mogli da se prijave uredno na izbore u oktobru mjesecu, a da onda naknadno kažu da su dobili odluku Ustavnog suda“, rekao je Govedarica.

Šef Kluba poslanika PDP-a Igor Crnadak kaže da se SNSD danas planirao razdružiti od Federacije pa nije mogao od nesnosne vrućine.

„Razdruživanje je prošlo kao Agencija za lijekove Republike Srpske, povratak vojske Republike Srpske. Treba da ih bude sramota svakoga ko je poginuo za ovu zemlju. Razdruživanje je prošlo kako i svako drugo veliko obećanje koje nije ispunjeno“, rekao je Crnadak.

Crnadak kaže da najbolje o razdruživanju govori to što su zajedničke institucije povećale iznos koji traži Mile Radišić za zgradu Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Šef Kluba poslanika Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović je rekao da su maske pale i poručio da je predsjednik Republike Srpske ponovo pogazio institucije.

„Zgazio skupštinu, a o nama koji govorimo istinu kažu da pravimo rijaliti. Zašto nema posebne sjednice? Zato što ih je nazvao neki čika otpravnihćk poslova i rekao ovo vam je crveni karton. Nijedan okupator ovo ne bi radio u Narodnoj skupštini“, rekao je Vukanović.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This