„Prodaja zemljišta na Јahorini je u skladu sa zakonima“

„Prodaja zemljišta na Јahorini je u skladu sa zakonima“

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske naglasilo je da su sve aktivnosti po predmetu u vezi sa prodajom zemljišta na Јahorini na lokalitetu „Vučiji most“ realizovane u skladu sa Ustavom i zakonima Srpske i nadležnostima datim Dejtonskim mirovnim sporazumom

Iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske je rečeno da su se upoznali putem medija i internet stranice Ustavnog suda BiH o odluci suda u vezi sa prodajom zemljišta na lokalitetu „Vučiji most“, ali je neće komentarisati do njenog zvaničnog objavljivanja.

– Uzimajući u obzir da u dostupnim informacijama nisu navedeni svi pravni osnovi po kojem je predmetna odluka donesena, Ministarstvo trgovine i turizma neće komentarisati predmetnu odluku do njenog zvaničnog objavljivanja koje je najavljeno u što skorijem roku – naveli su iz Ministarstva.

Iz resornog ministarstva su dodali da će po objavi odluke i upoznavanju njenom sadržaju razmotriti i pokrenuti dalje zakonske procedure u skladu sa mogućim pravnim sredstvima.

– Kako smo i ranije isticali, nikome nećemo dopuštati da negira te nadležnosti i nameće neke odluke i da ćemo protiv svih koji to budu radili pokrenuti postupke pred nadležnim organima Republike Srpske – poručili su iz Ministarstva trgovine i turizma Srpske.

Krnji Ustavni sud BiH utvrdio je da odluka Vlade Federacije BiH o promjeni namjene šumskog zemljišta i njegovom privremenom korištenju u druge namjene nije u skladu sa Ustavom BiH, a isti zaključak ima i kada je riječ o prodaji nekretnina na Јahorini u Republici Srpskoj, navodeći da je riječ o „državnoj imovini“.

(Srna)  Foto: BN

CATEGORIES
Share This