„On je lider nove generacije“ Nole hvali Alkarasa i otkriva tajnu uspjeha u 36. godini (VIDEO, FOTO)

„On je lider nove generacije“ Nole hvali Alkarasa i otkriva tajnu uspjeha u 36. godini (VIDEO, FOTO)

Srpski teniser Novak Đoković je pobijedio na mastersu u Sinsinatiju, a potom je govorio o tome kako je jedva čekao da dođe u Ameriku poslije dve godine pauze, odnosno poslije pet godina u državu Ohajo.

Đoković i Karlos Alkaras su odigrali meč za pamćenje u finalu mastersa u Sinsinatiju. Poslije tri sata i 49 minuta što je rekord na mastersu u Ohaju – Nole je slavio sa 5:7, 7:6, 7:6.

Pkarasa, u 36. godini igra kao da ima 26.

– Moram da vjerujem da mogu. Vjerujem i govorim sebi da takav način razmišljanja i njegovo njegovanje predstavlja jedini način da mogu da se takmičim sa mladim momcima poput Alkarasa – kazao je Đoković, a prenosi Sportal.

Imao je samo riječi hvale za mladog španskog tenisera.

– Alkaras je lider nove generacije, ono što je uradio u posljednje dvije godine… Teško je pronaći nove pozitivne riječi od onih koje smo već rekli. Pohvale su tu, nevjerovatan tip, nosi se dobro na terenu i van njega, nevjerovatan igrač. Jedini način za mene da nastavim da igram u ovim godinama jeste da povećam još više rad tokom čitavog dana, da mislim na svaki, pa I na najmanji detalj koji će mi pomoći da održim visok nivo – jasan je Nole.

Karlos Alkaras
FOTO: MARK LYONS/EPA

Poslije trijumfa u neizvjesnom meču u Sinsinatiju, Đoković zna da je takav način razmišljanja bio jedini ispravan.

– Kao što sam rekao na terenu, ovakvi mečevi i momenti samo opravdavaju one teške dane i težak rada, kada možda nisam motivisan kao prije 15 godina, kada sam bio mladić. Ja sam i dalje gladan (za uspjehom), zapravo stvarno sam gladan jer nisam jeo ništa cijeli dan, ha-ha. Drugačije je danas, moram da biram trenutke u kojima želim da budem na najvišem nivou, moram da radim pametno, da pravim strategiju sa timom po pitanju pripreme, treninga i pristupa koja će mi omogućiti da budem najbolji na turnirima koje želim – izjavio je srpski teniser.

Sada slijedi US open, posljednji grend slem turnir u godini, koji počinje sljedećeg ponedjeljka.

– US Open i grend slem turniri su moji najveći ciljevi tokom godina. Kada sam došao ovde u Sinsinati, nisam znao kako ću se osjećati jer nisam igrao na betonu od februara, nisam bio u SAD dvije godine. Bio sam uzbuđen, htio sam da odigram nekoliko mečeva prije Njujorka, nisam mogao da poželim bolji turnir od ovog, do finala nisam izgubio ni set, igrao sam sjajan tenis, finale je bilo najbolji način da krunišem sve – zaključio je Đoković.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This