Povodom manifestacije “58. Kočićev zbor”, Muzej Republike Srpske organizuje izložbu nakita „Tragovi“ i radionicu Zmijanjskog veza

Povodom manifestacije “58. Kočićev zbor”, Muzej Republike Srpske organizuje izložbu nakita „Tragovi“ i radionicu Zmijanjskog veza

Izložba i radionica će biti realizovana 26. i 27. avgusta sa početkom od 12.00 časova u Stričićima na Manjači.

– Na izložbi će biti predstavljena nova kolekcija nakita „Tragovi“ izrađena u srebru sa motivma Zmijanjskog veza kao i fotografije nakita predstavljene na 15 foreksa. Autor izložbe je Sanja Bajić uz saradnju Ivane Stanković. Radionice Zmijanjskog veza realizovaće Sanja Bajić. Izložba je i prodajnog karaktera – navedeno je u saopštenju Muzeja Republike Srpske.

Dodaju kako će kolekcija nakita „Tragovi“ takođe biti predstavljena i u parku Petar Kočić 25, 26. i 27. avgusta i to u okviru predstavljanja starih zanata i njihovih proizvoda.

– Pozivamo sve zainteresovane sugrađane da pogledaju izložbu i učestvuju u radionici Zmijanjskog veza – dodaju u saopštenju.

Organizator izložbe i radionice je Danijela Đukanović, muzejski savjetnik etnolog.

Podsjećamo, manifestacija „Kočićev zbor“ trajaće od 24. do 27. avgusta, a moderniji koncept sa naglaskom na ono što je tradicionalno i vrijedno obilježiće i ovogodišnju manifestaciju, čiji je prvi dan nazvan dan istine, drugi slobode, a treći otadžbine.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This