Dodik domaćin sastanka „Trojke“ i HDZ-a

Dodik domaćin sastanka „Trojke“ i HDZ-a

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će danas na sastanku vladajućih stranaka na nivou BiH u Istočnom Sarajevu biti potvrđen izbor ministra finansija u Savjetu ministara iz Srpske, te razmatrana pitanja koja su dio ranije dogovorenih paketa, a na dnevnom redu su Parlamentarne skupštine BiH.

„Sigurno ćemo morati da poradimo na rješenjima u vezi sa zaštitom bankarskog sistema da se ne dođe do priče da je na crnoj listi zbog eventualnog pranja novca ili nečeg sličnog. To je u interesu svih građana“, rekao je Dodik juče novinarima u Banjaluci.

On je naveo da danas treba da budu formirane radne grupe koje će raditi na zakonu o Ustavnom sudu BiH, a ocijenio je i da treba rješavati pitanje Izbornog zakona BiH, što je zahtjev hrvatske strane.

Predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Кrišto uputila je juče u parlamentu proceduru prijedlog za imenovanje Srđana Amidžića za ministra finansija i trezora.

Prema ranijem političkom dogovoru, to je pozicija koja pripada SNSD-u i Republici Srpskoj.

Centralna izborna komisija BiH utvrdila je prethodno, nakon provjera, da Amidžić ispunjava uslove za kandidaturu za ministra finansija i trezora.

Zoran Tegeltija, nekadašnji ministar finansija i trezora, 15. juna stupio je na dužnost direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

(Srna) Foto: Agencije/Arhiva

CATEGORIES
Share This