„Nisam sigurna u državi u kojoj je Nešić ministar“

„Nisam sigurna u državi u kojoj je Nešić ministar“

„Osjećam se vrlo nesigurno u državi u kojoj je ministar bezbjednosti Nenad Nešić“, kaže Senka Nožica.

Nakon što su bivši direktor OSB-e Osman Mehmedagić i predsjednik Suda BiH Ranko Debevec uhapšeni i privedeni u ponedjeljak, 19. decembra, pojavila se lažna informacija da je u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) privedena i advokatica Senka Nožica.

Ovu lažnu informaciju medijima je potvrdio ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić iz samo njemu znanih razloga.

Portal Radiosarajevo.ba jutros je kontaktirao advokaticu Senku Nožicu, koja nam je potvrdila da nakon lažne vijesti da je privedena nije mogla zaspati cijelu noć, što od uznemirenosti, što od poziva kolegica i kolega advokata.

„Osjećam se vrlo nesigurno u državi u kojoj je ministar bezbjednosti Nenad Nešić“, kaže na početku razgovora za Radiosarajevo.ba Senka Nožica i nastavlja:

„Nisam ni bila u SIPA-i a da ne kažem da sam privedena. To što je Nenad Nešić rekao za mene je čista laž. Kako građani BiH mogu ubuduće vjerovati jednom takvom političaru poput Nenada Nešića, koji je povrijedio mene, moju porodicu i advokatsku firmu u kojoj radim“.

Nožica je potvrdila da je bivšeg direktora OBA-e Osmana Osmicu Mehmedagića branila u nekim ranijim procesima, ali da sa ovim posljednjim dešavanjima nema nikakve veze.

„Nenad Nešić je sinoć htio da napavi veću aferu nego ona što jeste. Htio je da sa mojim imenom da sam uhapšena pokaže kako se to radi u bošnjačkom političkom miljeu. Odakle mu samo ideja da mene spomene!? Ko mu je to rekao!? Valjda kao ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine ima dovoljno saradnika koji mogu provjeriti, a o pojedinim medijima koji su objavili tu informaciju da ne govorim. Pa valjda imaju moj broj telefona i mogu provjeriti. Ko uređuje te portale koji su željni senzacija“, dodaje Nožica.

„Pazite, molim vas, kada vam ministar bezbjednosti kaže da je uhapšena Senka Nožica, običan građanin to vjeruje. Zašto? Zato što vjeruju što govore naši političari. A jedan od njih je i ministar –  Nenad Nešić. Ja ću javno ispričati ovu priču svima, kako se ljudima poput Nenada Nešića uopšte može vjerovati!? Ne, nikada“, naglasila je.

Spomenula je i silne telefonske pozive koje je dobila oko ponoći i morala je odgovarati i javljati se prijateljima da nije uhapšena.

„Zvali su me kolegice i kolege sa svih strana BiH. Kada to kažem mislim i na moje saradnike iz Republike Srpske. Pitaju me da li je to istina. Uznemirena sam bila, dugo nisam mogla zaspati…“, dodala je Senka Nožica.

Na naše pitanje da li će tužiti ministra Nenada Nešića za klevetu, Senka Nožica je kazala:

„Da, svakako. Tužiću ga za klevetu“.

(Radio Sarajevo)  Foto:Face TV/Schreenshot

CATEGORIES
Share This