Milovanović: Sve urađeno po zakonu, trebinjsku vlast to nije zanimalo

Milovanović: Sve urađeno po zakonu, trebinjsku vlast to nije zanimalo

Direktor Javne ustanove „Vode Republike Srpske“ Miroslav Milovanović kaže da je u slučaju prodaje obale rijeke Trebišnjice u Trebinju sve urađeno u skladu sa zakonom i pozitivnim zakonskim propisima.

„Ta imovina je u vlasništvu JP Voda Srpske. Prije nego što smo ušli u javnu i transparentnu proceduru prodaje te parcele, od institucije koja je nadležna da vrši procjenu, dobili smo procjenu vrijednosti te parcele. Parcelu smo prodali na transparentan način“, kaže Milovanović i dodaje da je bilo više ponuđača koji su se javili za kupovinu te parcele.

„Mi smo je prodali po cijeni koja je iznad procijenjene vrijendosti. Imamo sve sagalsnosti potrebne za to. To što neko nije pratio rad JP Voda Srpske, što ga prati ad hok i sa zakašnjenjem to je nečiji drugi problem“, kazao je Milovanović u izjavi za BN TV.

Naglašava da nisu imali nikakvu obavezu da se konsultuju niti sa bilo kim, što naravno, kaže, nismo uradili.

„Tako da je sve dalje na liniji kupca koji je otkupio tu parcelu i gradske uprave u Trebinju. Što se mene lično tiče ja tu nemam nikakav problem“, kazao je Milovanović, koji je kadar SNSD-a.

Njegov stranački kolega, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić ima drugačije mišljenje.

Ćurić u izjavi za lokalne medije kaže da je bio iznenađen informacijama da je Javno preduzeće „Vode Srpske“ prodalo zemljište u Trebinju fizičkom licu iz Modriče.

Ćurić poručuje da neće dozvoliti izgradnju stambenih objekata na parcelama uz rijeku Trebišnjicu od mosta Branilaca Trebinja nizvodno,

Ističe da važeći regulacioni plan Trebinja za ovo područje predviđa izgradnju šetališta uz rijeku Trebišnjicu i privremene objekte, a time i zaštitu same rijeke.

„Tačno je da vlasnik nepokretnosti ne treba da obavijesti Grad Trebinje o prodaji u ovom slučaju zemljišta, ali je činjenica da Grad reguliše šta tu može da se gradi. Niko ne može da gradi bez saglasnosti Grada Trebinja“, poručio je Ćurić.

Milovanović navodi da se gradska uprava nije interesovala i da nisu bili u obavezi da je konsultuju, jer je imovina u apsolutnom vlasništvu tada bila jedan kroz jedan JP Voda Srpske.

„Sva imovima je u vlasništvu Voda  odnosno Vlade Republike Srpske kada su opšti interesi u pitanju. Mi nismo imali nijedan slučaj gdje je Vlada Srpske bez naknada lokalnim zajednicama ili drugim republičkim institucijama neku imovinu poklanjala ili prenosila pravo svojine i vlasništva. Tako da u tom smislu da su na vrijeme reagovali svakako da smo mogli da to riješimo, ali oni su se javili tek kad smo mi sve završili kad smo potpisali ugovor i kada je taj novi vlasnik krenuo da knjiži tu imovinu na svoje“, kazao je Milovanović.

Direktor preduzeća „Vode Republike Srpske“ Miroslav Milovanović bez znanja lokalnih vlasti i građana Trebinja prodao oko 12.000 m2 obale rijeke Trebišnjice Konstantinu Lazareviću iz Modriče za  1.450.000 KM, prenio je ranije portal Trebinje live.

Navodno Lazarević namjerava da na tim parcelama gradi stambeno-poslovni kompleks i da se već preko posrednika informisao o mogućnostima gradnje, ali da je dobio odbijenicu iz gradskog Odjeljenja za prostorno uređenje.

Lazarević sada, kako tvrdi pomenuti portal, pokušava da izdejstvuje saglasnosti preko resornog ministarstva, na šta je upozorio i Pokret za restituciju koji su takođe protiv prodaje obale Trebišnjice.

(BN)

CATEGORIES
Share This