SDS neće pratiti neodgovornu politiku SNSD-a

SDS neće pratiti neodgovornu politiku SNSD-a

„Sutrašnja vanredna sjednica Narodne skupštine će biti prilika da se razobliči sve ono neodgovorno kad je u pitanju neodgovorna nacionalna politika koju vodi SNSD i na nivou Republike Srpske i na nivou Bosne i Hercegovine“, kazao je predsjednik Srpske demokratske stranke Milan Miličević.

On je, u izjavi BN TV, objasnio da smo zbog takve neodgovorne politike došli u duboku političku krizu.

„Sada se pokušava kroz jednu temu koja je na dnevnom redu, a koja je veoma čudno naslovljena, a otprilike da parafraziram glasi: politička i bezbjednosna situacija u svijetu sa reperkusijama na Republiku Srpsku“, navodi Miličević.

Sa vitalnih nacionalnih, ključnih, pitanja vezanih za Republiku Srpsku, sa stravičnom lošom demografskom i ekonomskom politikom i siromaštvom ljudi sa kojima se, kako kaže, ova vlast ne može i ne zna izboriti, jer štiti samo svoj džep i lične interese, prebacujemo na svjetske političke teme.

„Srpska demokratska stranka preko svojih poslanika će sutra veoma odgovorno vodeći nacionalno odgovornu politiku fokusirati teme na taj način. Nećemo stati iza onih, a konkretno iza SNSD-a i Milorada Dodika koji su nas neodgovornom politikom doveli u jako komplikovanu političku situaciju gdje se sada mora tražiti izlaz, neka ga traže sami“, kazao je Miličević,

On je naveo da će SDS ukazati na sve što mislimo da treba, a i biti svakako na fonu zaštite interesa Republike Srpske, ali ne na neodgovoran način na koji smo dovedeni politikom SNSD-a.

(BN)

CATEGORIES
Share This