Petrović traži od direktora RiTE Ugljevik da obeća radnicima izgradnju RiTE 3 do 2026.?!

Petrović traži od direktora RiTE Ugljevik da obeća radnicima izgradnju RiTE 3 do 2026.?!

Comsar firma Rašida Serdarova ne odustaje od koncesije na nalazištu uglja RiTE Ugljevik, več najavljuje da će početi sa kopanjem rude čim dobije sve dozvole,

Kako BN saznaje ovo je predstavnik te firme saopštio na jučerašnjem sastanku sa v.d. direktora Elektroprivrede i Upravom RiTE Ugljevik.

Serdarov nema namjeru da prepusti ugovor o koncesiji koji je sklopio sa Vladom, odnosno sa  Ministarstvom energetike.

Prema tvrdnjama našeg izvora, v.d. dirketora Elektroprivrede Luka Petrović je tražio od direktora RiTE Ugljevik Dika Cvjetinovića da radnicima, koji su najavili protesno okupljanje danas ispred upravne zgrade preduzeća, saopšti da će Komsar do 2026 godine navodno napraviti treći blok RiTE Ugljevik kako bi se smirila pobuna radnika.

„Ovo je veoma nerealno jer do tada se ne može napraviti ni jedna solidna kuća a kamoli treći blok termoelektrane RiTE“, kazao je naš izvor, dodajući da su radnici odlučni da istraju u zahtjevu da se raskine štetni ugovor o koncesiji sa firmom Comsar koji ugrožava opstanak RiTE Ugljevik.

Prema našim saznanjima, Cvjetinović će o rezultatima razgovora sa predstavnicima Elektroprivrede i Komsara upoznati sindikalne predstavnike danas u 9 časova, dok će radnici biti upoznati u 11 časova kada je najavljen protest ispred upravne zgrade preduzeća.

Šta će Cvjetinović saopštiti radnicima saznaćemo na protestu.

Štrajk u RiTE Ugljevik traje više od deset dana uz minimalne uslove rada na kopu.

(BN) Foto: Arhiva

CATEGORIES
Share This