Ljubiša Petrović jednako je SDS i SDS je jednako Ljubiša Petrović

Ljubiša Petrović jednako je SDS i SDS je jednako Ljubiša Petrović

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je gostujući u emisija MAT na BN TV demantovao sve špekulacije o svom političkom transferu i rekao je da pripada SDS i da će tu i ostati. „Ljubiša Petrović jednako je SDS i SDS je jednako Ljubiša Petrović“, reko je on.

Govoreći o prijedlogu novog Zakona o geološkim istraživanjima cilj je Ministrstva energetike RS da se opština Bijeljina razvlasti i da Vlada RS sa njima bliskim ljudima iza leđa javnosti sa tajkunima završi cijeli posao kada je u pitanju sporno istraživanje rudnika litijuma u Loparama, rekao je Petrović.

Politika Vlade RS prema opštinama i gradovima, rekao je on, diskriminatorska i ova se korumpirana vlast ponaša bahato ne vodeći računa o interesima naroda, a tamo gdje nisu osvojili vlast, kao što je u Bijeljini, oni se ponašaju revanšistički i ne interesuju ih građani.

„Takav je odnos prema školama, putevima i svim obavezama koje Vlada RS ima“, rekao je Petrović i da je to ključni razlog njegove nedavne posjete Vladi RS kada je protestovao zbog takvog odnosa.

On je rekao da je sramotno da ova vlast nakon što je na referendumu izgubila u svakoj mjesnoj zajednici u Bijeljini, nije raspustila lokalnu skupštinu, što joj je bila moralna obaveza.

„Sada se ova nelegitimna skupštinska većina ponaša suprotno interesima građana Bijeljine“, rekao je Petrović uoči sutrašnje sjednice lokalne Skupštine na kojoj bi se trebao razmatrati budžet za 2024. godinu.

ISTOK

 

CATEGORIES
Share This