Orašanin: Ko to od javnosti krije negativne revizorske izvještaje u šumama, lutriji i u bolnicama?

Orašanin: Ko to od javnosti krije negativne revizorske izvještaje u šumama, lutriji i u bolnicama?

Kao predsjednica odbora za reviziju Narodne skupštine Republike Srpske insistirala sam od početka mandata da poštujemo poslovnik i da upućujemo negativne revizorske izještaje na razmatranje u plenumu Narodnu skupštinu. Međutim, vladajuća većina u odboru ne dozvoljava da se upute revizorske izvještaji na razmatranje a na današnjoj sjednici odbora za reviziju nije bilo kvoruma jer su izostali poslanici vladajuće većine, istakla je dr Mirjana Orašanin, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Ona je poručila da su u dosadašnjem radu neki članovi odbora za reviziju čak navodili da poslanici nisu kompetentni da razmatraju negativne revizorske izvještaje.

„Na odboru za reviziju razmatramo negativne revizorske izvještaje. Do sada smo ramatrali negativne revizorske izvještaje za Šume Srpske, Lutriju i za dvije bolnice, u Foči i u Trebinju. Ali vladajuća većina ne dozvoljava da izvjštaji idu na zasjedanje Narodne skupštine Republike Srpske. Zar javnost to ne zaslužuje da sazna šta se to dešava u Šumama Srpske, u APIF-u, u Lutrijama Srpske, u bolnicama“, poručila je Orašanin.

Ona je istakla da je jako razočarana radom i ponašanjem svojih kolega iz odbora za reviziju iz redova vladajućih stranaka.

„Nastaviću da istrajavam na održavanju sjednica odbora za reviziju i istrajaću u namjeri da uputimo negativne revizorske izvještaje u javnost i u plenum Narodne skupštine na razmatranje.  Pozivam medije da pratite sjednice odbora za reviziju. Pošto predsjednik Narodne skupštine se često poredi sa Narodnom skupštinom Srbije, poručujem mu da su tamo sjednice odbora za reviziju javne, prenose se uživo. Tako evo pozivam i ja vas da slobodno pratite sjednice odbora za reviziju, pa da se vidi ko to krije i šta to krije. I ko to ne želi da izađe u javnost ono što treba da izađe“, zaključila je Orašanin.

ISTOK

CATEGORIES
Share This