Dodik tvrdi da nije čuo šta Šmit govori: „Mene to ne zanima, radi se o tipu…“

Dodik tvrdi da nije čuo šta Šmit govori: „Mene to ne zanima, radi se o tipu…“

Kada bude legalan onda bi mogli da razgovaramo. Mi ne prihvatamo njegov legitimitet, niti ćemo se sastajati sa njim, kazao je predsjednik RS-a, izbjegavajući da komentariše odakle Šmit na RTRS-u kada je samo prije mjesec dana govorio da će ga uhapsiti bilo gdje da se pojavi u RS.

– Nisam čuo šta Šmit govori. Radi se o nelegalnom tipu, koji prvo mora da pokaže sertifikat i odluku da je izabran na mjesto visokog predstavnika. Tek onda može da krene u seriju laži i podmetanja, čemu je sklon, kazao je Dodik komentarišući gostovanje visokog predstavnika na RTRS i njegov komentar da nema ništa protiv Dodika, već njegovih odluka.

Dodik kaže da nema potrebe da zna šta Šmit govori, niti šta je rekao.

– Mene to ne zanima. Kada bude legalan onda bi mogli da razgovaramo. Mi ne prihvatamo njegov legitimitet, niti ćemo se sastajati sa njim. Naše politike nekima se sviđaju, nekima ne. Dejtonski sporazum je riješio pitanje imovine. Ne može se ništa postaviti kao novi zakon za rješenje imovine, jer je imovina već riješena, kazao je Dodik za RTRS.

Istakao je i to da ga ne interesuje gdje je Šmit bio, te dodao da u Republici Srpskoj on nije dobro došao, jer je „čovjek koji podriva Republiku Srpsku i nameće štetna rješenja koristeći silu SAD i EU“.

Šta je pozadina ovog Dodikovog smekšavanja stavova saznaće se vrlo brzo. Ne bi bilo prvi put da Dodik jedno priča, a drugo radi. Opozicija vjeruje da je Dodik promijenio ploču, iako će još neko vrijeme zadržati staru ispraznu retoriku.

ISTOK

 

 

 

 

 

CATEGORIES
Share This