Ključ ubrzanog razvoja privrede: Četvrta konferencija „Forward“ posvećena temama digitalizacija i inovacije

Ključ ubrzanog razvoja privrede: Četvrta konferencija „Forward“ posvećena temama digitalizacija i inovacije

Digitalne inovacije tema je četvrte konferencije „Forward“ koja će, u organizaciji Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske i Inovacionog centra Banja Luka, biti održana 2. decembra 2022. godine u hotelu Meriot u Banjaluci.

Kroz panel diskusije, eksperti iz Češke, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i BiH govoriće, između ostalog, o digitalizaciji i inovacijama, kao ključu ubrzanijeg razvoja privrede, da li naša mala i srednja preduzeća imaju mogućnost da se “oslone” na neke instrumente finansijske podrške i da li su digitalni inovacioni habovi jedno od mogućih rješenja za to. U okviru četiri panela saznaće se koji su to preduslovi za privredni rast, kakvo je trenutno stanje po tom pitanju na Zapadnom Balkanu kao i gdje se Republika Srpska trenutno nalazi na putu ka digitalizaciji – sapšteno je iz MNRVOID.

Na četvrtom po redu „Forwardu“, iskustva će o ovim temama podijeliti Davorka Moslavac Forjan, voditeljka Odjela za praćenje tehnologija i analizu tržišta u Inovacionom centru „Nikola Tesla“ Zagreb koji razvija hrvatski robotski inovacioni ekosistem, zatim Borut Zrim, projekt menadžer u Tehnološkom parku Pomurje, specijalista za međunarodno finansiranje Margareta Filipenska (Markéta Filipenská) iz Češke i mnogi drugi.

Prethodne tri godine, „Forward“ konferencija je bila jedna od najuspješnijih i najpraćenijih konferencija u Republici Srpskoj, BiH i regionu, a namjera je da ova konferencija doprinese tome da Srpska i BiH idu u korak sa digitalnim trendovima i tehnologijama.

Sve informacije o ovom događaju dostupne su na www.forwardconf.org.

 

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This