Maestralni Jokić – Nagetsi održali čas košarke Lejkersima! VIDEO

Maestralni Jokić – Nagetsi održali čas košarke Lejkersima! VIDEO

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Los Anđeles Lejkerse 112:105, te sada vode 3-0 u prvoj rundi plej-ofa Zapada.

Aktuelni šampioni odigrali su sjajnu utakmicu i došli su nadomak plasman u drugu rundu Zapadne konferencije.

Nikola Jokić odigrao je veoma dobru utakmicu koju je završio sa 24 poena, 15 skokova i devet asistencija. Jokić je iz igre šutirao 9/13, a sa linije za slobodna bacanja 6/7.

Pored Jokića, čak trojica igrača Denvera imalo je 20+ poena. Gordon je postigao 29, Marej 22, a Porter junior 20 poena.

 

U poraženom timu, Dejvis je postigao 33 poena, uz 15 skokova, dok je Džejms imao 26 poena i devet asistencija. Potpuno je podbacio Dianđelo Rasel koji je meč završio sa nula poena.

Naredna utakmica igra se u noći između subote i nedelje u 02.30. Tada će Denver imati šansu da završi seriju i plasira se u polufinale Zapada.

Prvo poluvreme između Lejkersa i Nagetsa izgledalo je slično kao što je to slučaj bio u prve dve utakmice ove serije. Prednost je bila na strani tima iz Los Anđelesa, ali se Denver držao i bio na pristojnom zaostatku.

U dva navrata ekipa Darvina Hema je imala dvocifrenu prednost, ali aktuelni šampioni su uvek imali odgovor i sa solidnom igrom, ništa spektakularno, su se držali u egalu.

Denver ni u jednom trenutku tokom prvog poluvremena nije imao prednost. Jokić je, kao i cela ekipa, bio solidan i na poluvremenu je bio na 11 poena.

Nagetsi su spremno ušli u treću četvrtinu, od prvog poseda se videlo da su maksimalno fokusirani i tako su odigrali ovaj kvartal.

Jokić čak i nije preterano dominirao, timski je Denver odigrao sjajno i gotovo svako je dao doprinos. Kada je to slučaj, onda je Denver gotovo nepobediv.

Jokić se krajem deonice uključio i poenterski, te su Nagetsi u poslednju četvrtinu ušli sa +8, a Nikola je imao 16 poena, 11 skokova i osam asistencija.

Denver je u poslednjem kvartalu odradio rutinski posao. Prvo su bili odlični bez Jokića na parketu, a zatim su nastavili u istom ritmu kada se dvostruki MVP vratio na teren.

Lejkersi nisu delovali kao ekipa koja veruje u pobedu i za to su apsolutno zaslužni gosti iz Kolorada.

Na kraju i više nego rutinska pobeda aktuelni šampiona, 105:112.

B92

CATEGORIES
Share This