Zbog uticaja na svjedoke i ponavljanja krivičnog djela: Vrhovni sud RS produžio pritvor uhapšenima u akciji „Galerija“

Zbog uticaja na svjedoke i ponavljanja krivičnog djela: Vrhovni sud RS produžio pritvor uhapšenima u akciji „Galerija“

Vrhovni sud Republike Srpske produžio je pritvor za još dva mjeseca uhapšenima u akciji kodnog naziva „Galerija“, saznaje Srpskainfo. Osumnjičeni se terete za krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet droga i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Pritvor je tako produžen Saši Lipovcu, Strahinji Driniću, Mirku Radaku, Ognjenu Šobotu, Danijelu Todoroviću i Aleksandru Grandiću.

Vijeće Vrhovnog suda RS pritvor je produžilo zbog opasnosti da će osumnjičeni na slobodi uništiti dokaze, uticati na svjedoke, ali i ponoviti krivično djelo koje im je stavljeno na teret.

privođenje dilera u gradišci , akcija galeija
FOTO: ATV/SCREENSHOT/YOUTUBE

Osumnjičeni se terete da su od druge polovine 2022. godine do 11. oktobra prošle godine, kada su uhapšeni, na području Gradiške neovlašteno nabavljali i prodavali kokain, spid, ekstazi i marihuanu.

Istragom je između ostalog, ustanovljeno i da su zavisnici, mahom iz Gradiške, nakon uzimanja kokaina, imali ozbiljnih zdravstvenih problema i da su se žalili osumnjičenima.

Jedne prilike mladić se navodno, obratio za pomoć osumnjičenom Todoroviću i rekao mu da „nije nikako dobar i da mora u hitnu“.

Na to mu je osumnjičeni Todorović, navodno, odgovorio da mora pojačati sa alkoholom i da tako razgradi kokain u organizmu.

Agencije

CATEGORIES
Share This