Vujović: I ubuduće podrška Opštine našim hrabrim sugrađankama

Vujović: I ubuduće podrška Opštine našim hrabrim sugrađankama

Udruženje „Sveta Petka“ na prijemu kod načelnika opštine

Načelnik opštine Bileća Veselin Vujović ugostio je danas članice Udruženja „Sveta Petka“, koje okuplja žene oboljele od karcinoma dojke.
Udruženje, koje je osnovano ove godine, broji oko 50 članica, ali ističu da ovaj broj nije konačan.
Opština Bileća pomaže rad Udruženja, a načelnik opštine kaže da naše hrabre sugrađanke i u narednom periodu mogu računati na podršku i pomoć Opštine Bileća.
Pored iznosa od 5000 KM, koji je planiran budžetom za narednu godinu, Opština Bileća će pružiti i dodatnu pomoć, jer nažalost za liječenje ove bolesti je potrebno mnogo novca.
„Naše hrabre sugrađanke i u narednom periodu mogu računati na pomoć i podršku Opštine. Bog pomaže hrabrima, a one su hrabre“, dodao je Vujović.
Predsjednica Udruženja, Nataša Savić kaže da je cilj Udruženja pružanje pomoći i svakog vida podrške oboljelim od ove bolesti.
„Od osnivanja do danas realizovali smo veliki broj humanitarnih akcija, druženja i putovanja. Učestvovale smo u humanitarnoj trci, proslavile krsnu slavu, obišle brojne manastire. Liječenje iziskuje značajna finansijska sredstva, pa se nadamo pomoći naše Opštine i u budućnosti.“
Ovakva udruženja ne postoji u opštinama istočne Hercegovine, pa ovim putem pozivaju žene iz okolnih opština da se uključe u rad organizacije.

ISTOK

CATEGORIES
Share This