Udarac doveo do pucanja lobanje

Udarac doveo do pucanja lobanje

Dvojica dječaka od 16 godina nasmrt pretukla Đorđa u parku, šutirali ga dok je ležao na poduUdarac doveo do pucanja lobanje

Dvojica maloljetnika od kojih je jedan uhapšen zbog sumnje da je ubio Đorđa Mijatovića, brata potpredsednika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, kako se sumnja, šutirala su u glavu nesrećnog čovjeka dok je bespomoćno ležao na zemlji.

Osumnjičeni maloljetnici imaju po 16 godina. Jedan od njih je uhapšen, dok se za drugim intenzivno traga.

Uhapšenom se stavlja na teret teško ubistvo i trenutno se saslušava kod sudije za maloljetnike Višeg suda u Beogradu.

Podsjetimo, kako tvrde Mijatovićeve komšije, njega su napali tinejdžeri koji već duže vreme prave problem u kraju, a koji su zadirkivali jedanaestogodišnjeg Mijatovićevog sina.

Jedan od stanara ispričao je da je tinejdžera zadirkivala grupica djece nakon čega je sišao Đorđe i rekao im da to ne rade. Čuo sam od komšija da im je Đorđe rekao je: “Ne dirajte mi dijete”, a onda su ga oni valjda napali. Ne znam da li su ga pretukli i da li su ga udarili. Oni su se razbježali – kaže Mijatovićev komšija.

Prema nezvaničnim saznanjima, Mijatović je dobio šest udaraca u glavu od kojih je jedan bio u predjelu slepočnice. Taj udarac je doveo do pucanja lobanje od kojih je Mijatović dobio epi napad i infarkt – kaže izvor.

Kako objašnjava izvor Blica, nakon što rezultati obdukcije budu dostavljeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, biće naloženo sudsko medicinsko vještačenje koje će utvrditi na koji način je preminuli zadobio kobne povrede.

Poznanik preminulog: “Napali su ga huligani” Huligani su dječaku koji ima desetak godina uzeli loptu i šutnuli je. Dečak je otišao kod oca i požalio se, nakon čega je Mijatović sišao i rekao im da ostave dječaka na miru. Tad su se huligani zaleteli i krenuli da ga neprestano udaraju. Skakali su mu po glavi. Šutirali ga. Od toga mu je naprsla lobanja. Hteli su i da ga zapale bakljom – kaže poznatnik Mijatovića.

Kako kaže, Mijatović nije bolovao od epilepsije, već je epi napad dobio od povreda glave. Nikad mrava ne bi zgazio. Dobar čovjek je bio, brižan. Imao je dvoje djece – kaže poznanik.

Do sukoba je došlo, kako je ispričao Ivica Dačić ministar policije, a prema riječima supruge preminulog, nakon što su se njihova djeca žalila da dvojica koja su pretukla preminulog čovjeka nisu mališanima htjeli da vrate loptu. Otac je izašao, čula se neka galama i kada je žena izašla saznala je da je imao sukob sa dvojicom mladića. Odvezen je u Urgentni centar gdje je i preminuo. Uzrok smrti se utvrđuje – kaže Dačić.

Kako je potvrđeno, Đorđe je brat potpredsednika Vlade Bosne i Hercegovine.

O smrti ovog muškarca se oglasilo Više javno tužilaštvo u Beogradu, a saopštenje pročitajte u odvojenoj vijesti.

CATEGORIES
Share This