U BiH ni policajac nije mogao biti, u Njemačkoj postao državni inspektor

U BiH ni policajac nije mogao biti, u Njemačkoj postao državni inspektor

Mehmed Vejzović u BiH, odnosno Tuzlanskom kantonu nije mogao dobiti posao za policijskog službenika, otišao u Njemačku i danas je državni inspektor njemačkog Ministarstvaunutršnjih poslova.

Na društvenim mrežama podijeljena je priča o policajcu Mehmedu koji je zbog korupcije napustio BiH.

Kako prenosi portal Buka, bila je to 2015. godina, kako je zlatni student, magistar kriminalistike Mehmed Vejzović se prijavio na konkurs za policijskog službenika MUP-a Tuzlanskog kantona.

Uvidjevši kompetencije i uspjehe u stručnom i profesionalnom radu Mehmeda Vejzovića, kako se navodi, Komisija za izbor i prijem radnika u MUP TK donijela je odluku da on takav mlad, stručan i sposoban ne smije proći na konkursu.

Mehmed je došao na razgovor za posao sa tročlanom Komisijom za izbor i prijem radnika u MUP TK gdje mu je postavljeno od strane predsjednika Komisije samo jedno pitanje:

Mehmede, znate li šta je to politika?

Ne znajući u Komisiji da je Mehmed toliko pripremljen, stručan i obrazovan, odgovorio im je brzo definiciju politike prema utemeljenom konsenzusu svih eminentnih filozofa i sociologa novog vijeka.

Nakon stručnog odgovora Mehmeda na postavljeno pitanje, kako stoji u tekstu, nastao je jednominutni muk u Komisiji, a potom predsjednik Komisije se obratio Mehmedu:

„Vidite Mehmede, niste u pravu, politika je kurva, a ne ono što Vi mislite da jeste i što ste učili na tim Vašim školama. Nemamo više pitanja za Vas, niste prošli. Možete ići. Neka uđe sljedeći“.

Nakon što je izašao, za Mehmedom je došao i zamjenik predsjednika Komsije da mu kaže da je on glasao za njega i da nije mogao učiniti ništa da bude primljen na posao, jer je konkurs namješten.

Mehmed je, kako se navodi u tekstu, nakon toga odlučio zauvijek napustiti takvu državu i sa 20 KM u džepu raditi posao sa svojom srednjom stručnom spremom KV električara u Saveznoj Republici Njemačkoj.

Ubrzo nakon toga je preveo i nostrifikovao sve svoje diplome i certifikate stečene u Bosni i Hercegovini. Nakon toga prijavio se na konkurs za Saveznog (državnog) inspektora MUP-a SR Njemačke gdje je bio PRVORANGIRANI od hiljadu i više kandidata na konkursu.

Danas je Mehmed Vejzović ugledni državljanin SR Njemačke, čovjek koji nije zaboravio odakle dolazi i koji ulaže pomaže našim sugradjanina u SR Njemačkoj.

(BN/Buka)

CATEGORIES
Share This