Miljanović Zubac je tužila Šešelja zbog uvreda koje je uputio njoj i njenoj porodici, povezujući je sa vladikom Grigorijem (Durićem) i nazivajuću je pogrdnim imenima.

Šešelj je u TV emisijama izjavio i da se suprug Nataše Miljanović Zubac „ubio na grobu svoga oca“, zbog njene navodne povezanosti sa vladikom Grigorijem.

Direktnim obraćanjem advokatu i čitanjem tužbenog navoda, Šešelj je potvrdio da je sve što je navedeno rekao u pomenutim emisijama.

„Pošto su me ljudi uverili u detalje, rešio sam da to iznesem u javnost“, rekao je Šešelj.

Miljanović Zubac je posle suđenja rekla da je oproštajnim pismom svog pokojnog supruga, koje je na prethodnom ročištu dostavila, „rekla mnogo toga“.

Navela je da je slučaj stigao do Agencije za istrage i zaštitu – SIPA i Tužilaštva BiH.

„Od kad me je Šešelj javno izvređao usledila je serija napada na mene: zapaljen je automobil ispred kuće u kojoj sam stanovala, infracrveni zraci bili su na zidu dnevnog boravka, a lutka sa odrubljenom glavom, posuta crvenom tečnošću, stavljena je na prag kuće u kojoj sam stanovala. Na tom pragu ostavljena je i pisana poruka ‚Mrtva usta ne govore‘“, navela je Miljanović Zubac.

Kako je Miljanović Zubac ranije ispričala za medije, meta Šešeljevog gostovanja u jutarnjem programu TV Hepi početkom 2021. godine bio je vladika Grigorije, kojeg je nazvao „velikim švalerom“. U tu priču upleo je i porodicu novinarke, spominjući njenog pokojnog supruga i maloletnu decu.

Miljanović Zubac je govorila da je Šešelj upotrebio smrt njenog supruga, što je jedina tačna informacija, da bi nadovezao „brutalne laži“, preneo je NUNS krajem prošle godine.

„Sutradan sam odlučila da napišem otvoreno pismo Vojislavu Šešelju koje je postalo viralno. Pretpostavljam da ga je to jako naljutilo pa je posle desetak dana na Pinku ponovio uvrede“, rekla je tada Miljanović Zubac.

Ona je pravdu potražila na sudu, a osim Šešelja tužila je i tabloide koji su preneli njegove tvrdnje.