„Nikad ne bi trebalo ovo da govorimo“ Otac Predrag objasnio koji je način izražavanja prikladniji u teškim trenucima ožalošćenih

„Nikad ne bi trebalo ovo da govorimo“ Otac Predrag objasnio koji je način izražavanja prikladniji u teškim trenucima ožalošćenih

Nedavno je komentarisao i zašto prilikom smrtnog slučaja ne bi trebalo ožalošćenima izgovarati rečenicu “Primi moje saučešće”.

– Kada izjavljujete saučešće ne budite plitki, nemojte govoriti “Primi moje saučešće”, pa onda “šta je to bilo, šta se desilo”. Priđeš čovjeku i kažeš mu “Hristos Vaskrse”. Tako se izjavljuje saučešće. Zapitaće se i ovaj i reći, “šta mi reče sad ovaj, zašto Hristos Vaskrse”. Ali shvatiće, te riječi će mu se otkriti kad bude trebalo – rekao je otac Predrag.

Dalje je objasnio zašto je ovaj način izražavanja empatije pravilniji i prigodan u trenucima tako tužne životne situacije.

– Pitaće vas taj kome tako izjavite saučešće “zašto si mi to rekao” a ti ćeš onda reći: “Zato što sam ti rekao da ti je otac živ, ili majka, brat, dijete, ko ti je već umro. I ako je On vaskrsnuo i oni će vaskrsnuti. Ja sam ti donio najradosniju vijest – da nije umro nego da je već u budućnosti i čeka tebe. Da se nadaš i svom vasrskenju i ponovom susretu sa njim”, poručio je otac Predrag u obraćanju putem videa na svojoj Fejsbuk stranici.

Mnogi su mu se u komentarima zahvalili na nesebičnosti i spremnosti da sa vjernicima koji cijene njegovo mišljenje svesrdno dijeli životne mudrosti i savjete, a većina je za ovakav pristup ožalošćenima prvi put čula, prenosi Kurir.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This