Izgradnja puta Foča – Šćepan Polje zajednički prioritet

Izgradnja puta Foča – Šćepan Polje zajednički prioritet

– Projekat izgradnje magistralnog puta Foča – Šćepan Polje zajednički je prioritet i napravljen je značajan iskorak na kompletiranju aktivnosti i dokumentacije s ciljem osiguranja dodatnih sredstava za njega, potvrđeno je na današnjem sastanku sa predstavnicima Svjetske banke u Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske.

Resorni ministar Nedeljko Čubrilović, generalni direktor Javnog preduzeća „Putevi Republike Srpske“ Milan Dakić i delegacija Svjetske banke razgovarali su o dosadašnjim aktivnostima u vezi sa izgradnjom puta Foča – Šćepan Polje, kao i narednim koracima koje je neophodno preduzeti s ciljem finalizacije tog projekta.

Razgovarano je i o ostalim infrastrukturnim projektima iz oblasti drumskog saobraćaja koje realizuje Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske u saradnji sa Svjetskom bankom, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Čubrilović je ponovio da je jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata izgradnja magistralnog puta Foča-Šćepan Polje, te naglasio da je značajna podrška Svjetske banke i da ohrabruje postojanje volje i konkretnih aktivnosti na svim nivoima vlasti za realizaciju navedenog projekta.

Sagovornici su izrazili opredjeljenje za nastavak strateških infrastrukturnih projekata u Republici Srpskoj, ocijenivši da je saradnja resornog ministarstva i Svjetske banke na izuzetno visokom nivou.

(Glas Srpske)

CATEGORIES
Share This