Bileća: Počela naplata parkinga

Bileća: Počela naplata parkinga

– Parking-servis „Patriot“ počeo je sa radom u Bileći, gdje će od danas biti naplaćivano parkiranje vozila.

Direktor ovog parking-servisa Marija Tabaković rekla je Srni da će parkiranje biti naplaćivano u dvije zone.

U prvoj zoni su Ulica kralja Aleksandra i parking „Elektro-Hercegovina“, a u drugoj Obilićev vijenac, Poparina strana, parking Doma kulture „Jevto Dedijer“ i parking stambenog bloka Dubrava.

„Cijena usluge parkiranja za period od 90 minuta u zoni jedan iznosi jednu KM, dok cijena usluge parkiranja za 60 minuta u zoni dva iznosi 0,50 KM“, navela je Tabakovićeva.

Ona je dodala da mjesečna parking-karta za zonu jedan košta 25 KM, a za zonu dva 20 KM.

Godišnja karta za obje zone košta 210 KM, a godišnja karta za zonu dva 150 KM.

„Može se kupiti i dnevna parking-karta koja za prvu zonu iznosi 3,5 KM, a za drugu je dvije KM“, napomenula je Tabakovićeva.

Ona je rekla da će biti tolerisano korištenje besplatnog parkinga do 15 minuta, a nakon toga, ukoliko parking nije plaćen, kontrolori će na automobile ostaviti doplatnu kartu koja košta 20 KM.

Vozači doplatnu kartu mogu platiti kod kontrolora, u kancelariji Parking-servisa „Patriot“ ili posredstvom bankarskog računa.

„Ukoliko se nakon nekoliko dana ne plati doplatna karta, biće poslato Komunalnoj policiji, koja će dalje vršiti naplatu kazne“, ukazala je Tabakovićeva.

Ona je istakla da su u Parking-servisu „Patriot“ zaposlena četiri lica sa invaliditetom.

Načelnik opštine Bileća Veselin Vujović izjavio je Srni da će naplatom parkinga pokušati da rasterete glavnu ulicu od automobila, te da smatra da je naplata parkinga pozitivna za opštinu.

Parking-karte se mogu kupiti u kancelariji „Patriota“, u zgradi Opštinske uprave Bileća, kod kontrolora za naplatu, u kiosku „Inovine“ prekoputa opštine i u trgovini „Zelengora“.

Usluge parkiranja moguće je platiti i SMS-om, i to za zonu jedan na broj 083/59-06, a za zonu dva na 083/59-07.

Glas Srpske

CATEGORIES
Share This