Iza sebe ostavio suprugu i dvije kćerke i veliki broj lijepih pjesama

Iza sebe ostavio suprugu i dvije kćerke i veliki broj lijepih pjesama

Poznati srpski pjevač Miljko Vitezović preminuo je u subotu, a sahrana će se obaviti u četvrtak 9. maja 2024. godine u 12 časova na groblju Lešće.

Naime, Miljko je iza sebe ostavio neutješnu suprugu Miru i kćerke Snežanu i Slađanu, ali i veliki broj lijepih pjesama.

– Ja sam pjevač i službi svog naroda. Osjećao sam potrebu da se odužim svojim precima i zemljacima, tom našem davnom pretku Antoniju Kosjeru, da opjevam narod iz koga sam potekao, da i poslije mene ostane pjesma koja će da obuzme milinom svakog Kosjerca ovog svijeta – pričao je Miljko Vitezović u Muzičkoj apoteci.

– Obišao sam sve meridijane ovog svijeta, ali znam ko sam, čiji sam i odakle sam. Gene sam povukao na babu Jagodu, a moj otac je žarko želio da sviram trubu. Izveo je iz štale vola i otišao da ga zamjeni za trubu.

Iako je odrastao u familiji mudraca i trubača (Milovan Vitezović je bio jedan od najumnijih Srba, a Radojko Vitezović je višestruki šampion Guče), Miljko se nije latio trube nego harmonike.

– Svirao sam harmoniku, učio sam kod Mije i Ace Krnjevca, imao sam svoj orkestar, putovao po svijetu, skućio se, podizao porodicu. Jednostavno, diskografija mi je bila u nekom drugom i trećem planu.

I pored dvadesetek snimljenih albuma i jednog singla, Miljko Vitezović (1951 – 2024) je živio daleko od očiju javnosti. Kao da je na vrijeme shvatio koliko je užareno zvjezdano nebo estrade.

– Porodičan sam čovjek i nemam problema sa tim zvjezdanim mukama. Što se diskografsko-estradne karijere tiče, važno mi je da trajem, tu negdje u sredini. Reče mi jednom moj deda: “Sine, sve što je u sredini to je i najslađe. I kod lubenice je najslađe srce, a koru jedu i svinje.”, prenosi Telegraf.

Miljko je apsolutni rekorder po broju snimljenih pjesama sa trubačima: “U livadi pod jasenom”, “Tri livade nigde lada nema”, “Višnjičica rod rodila”, “Šta to radiš Maro”, “Gdje ćeš biti lepa Kejo”, “Tan, tan, Tankosava”, “Kreće se lađa francuska”, “Noć, tamna noć”, “Tekla voda Tekelija”, “Pšeničice, sitno seme”, “Sa Ovačara i Kablara”, “Koja gora Ivo”, “Beogradski mali pijac”, “Tamo daleko”, “Pogledaj de mala moja”, “Čaj goro lane moje”, “Oj, moja ružo rumena”, “Oj, livado rosna travo”, “Nema raja bez rodnoga kraja”, “Znaš li draga onu šljivu ranku”, “Sinoć kad sam pošo u lov na jelene”, “Devojka je pošla”…

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This