Kako se saznaje među uhapšenima su Saša Lipovac iz Gradiške, čovjek sa bogatim kriminalnim dosijeom koji je zbog ratnog zločina odležao 10 godina zatvora, zatim prevoznik Danijel Todorović, te profesor fizičkog vaspitanja u dvije osnovne škole Aleksandar Grandić.

Akcija se sprovodi od ranih jutarnjih časova. U naselju Senjak Jedinica Žandarmerije je “upala” u Lipovčevu kuću, dok se u selu Mašići pretresa hala, kamionske cisterne i druga imovina koju je koristio Todorović.ž

Prema nezvaničnim informacijama ova akcija je rezultat višemjesečnog rada policije, a osumnjičenima se na teret stavlja da su se duži vremenski period bavili trgovinom narkotika, piše ATV.

Akciju sprovode PU Gradiška, PU Banjaluka, Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP RS, Jedinica Žandarmerije…

Podsjetimo, profesor Grandić je krajem aprila ove godine uhapšen u akciji PU Gradiška zbog posjedovanja 400 grama “spida”, manje količine marihuane, te tableta ekstazija.

Lipovac je 2011. godine pravosnažno osuđen na deset godina zatvora zbog ratnog zločina nad Bošnjacima u selu Liskovac kod Gradiške u avgustu 1993. godine. U prvostepenom postupku je oslobođen krivice, ali se nije pojavio pred Vrhovnim sudom Republike Srpske nakon čega je uhapšen u Gruziji i izručen u BiH. U ponovljenom suđenju izrečena mu je osuđujuća presuda. Lipovac se pominjao i u aferi “Azerbejdžan” u vezi sa trgovinom ljudima, odnosno izrabljivanjem radnika iz BiH. Hapšen je i u akciji “Maglić” usmjerenoj na otkrivanje brojnih nezakonitosti u KPZ Foča.

(24sata.info/N1)