Komšić ambasadora Izraela u BiH nazvao lažljivom budalom

Komšić ambasadora Izraela u BiH nazvao lažljivom budalom

Galit Peleg, ambasador Izraela u BiH negodovala je na izjave Željka Komšića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, koji je rekao da je izjava Borjane Krišto, predsjedavajuće Savjeta ministara BiH, „neoprezna i sebična“.

Prethodno, Krišto je dala nedvosmislenu podršku Izraelu kada je riječ o sukobu sa Hamasom u Pojasu Gaze, a sama Peleg je istakla da Krišto nije izabrala stranu Izraelu već stranu ljudskih bića.

„U ovom barbarskom napadu Hamasovih divljaka, žrtve su ljudi, a počinitelji ubice nisu ni blizu ljudi. S koje strane istorije ćete ostati zapamćeni gospodine Komšiću“, upitala se u svojoj reakciji Peleg.

Ona je dodala i to, da Komšić smatra da sve treba posmatrati u kontekstu, pitajući se kojem kontekstu „u kontekstu ISIL-a? Aušvica? Koji kontekst daje legitimitet mučenju male djece? Da otimaju bake? Da ubijaju bebe u njihovom krevetu“.

Nedugo nakon ove reakcije Peleg, oglasio se i Komšić koji je naveo da ono što je ona izgovorila vezano za njegovu izjavu i stav Krišto, može samo reći „zlonamjerna lažljiva budala“ ili „izmanipulisana, takođe zlonamjerna budala“.

„Poštovana ambasadorice, ovo što ste Vi izgovorili, a tiče se moje izjave vezano za stav Borjane Krišto i sve što se dešava ovih dana u Izraelu i Gazi, mogu reći da tako nešto što ste Vi izgovorili ne da nije tačno (pogledajte i poslušajte moju izjavu), već tako nešto može reći samo, ili zlonamjerna lažljiva budala ili izmanipulisana, takođe zlonamjerna budala“, rekao je Komšić, a prenose mediji u Federaciji BiH.

Dodao je da s obzirom na to da vjeruje da ambasadorica spada u ovu drugu kategoriju, poslao joj je i drugu poruku.

„Taj perverznjak koji vas je nagovorio na ovu laž i glupost, jer očigledno niste ni pogledali ni poslušali moju izjavu, a kojem je novac važniji od činjenice da ga zarađuje sa sljedbenicima one politike i ideologije koja je učestvovala u holokaustu nad vašim narodom je problem vaše države“, rekao je Komšić.

Nezavisne

CATEGORIES
Share This