Abazović predviđa: Krah Mila Đukanovića na aprilskim izborima

Abazović predviđa: Krah Mila Đukanovića na aprilskim izborima

On kaže da će Crna Gora „nakon predsedničkih izbora biti još više na pravom putu“

Aktulenog predsednika Crne Gore Mila Đukanović, ako se ponovo kandiduje za šefa države, pobediće svako ko mu stane na crtu, ocena je predsednika crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritana Abazovića.

„To je moja predikcija. Mislim da je politički kraj za Đukanovića na predsedničkim izborima, možda se on i ne kandiduje. Kraj proleća 2023. godine je put u veću, snažniju, političku stabilizaciju Crne Gore. Posle toga će šta god da dođe biti mnogo lakše“, rekao je Abazović gostujući u emisiji „Načisto“ TV Vijesti.

On kaže da će Crna Gora „nakon predsedničkih izbora biti još više na pravom putu“.

„Evropska orjentacija raste i ona će odneti značajnu pobedu u odnosu na ostale retrogradne opcije“, tvrdi Abazović i dodaje da ne može da se ide na izbore bez Ustavnog suda „jer će se onda Šavnik i Podgorica desiti u celoj Crnoj Gori“.

On očekuje da predsednički izbori budu održani u aprilu i Đukanovićev DPS Abazović naziva „srozanom strankom“.

„Pogledajte snagu DPS u decembru 2021. i u decembru 2022. godine. Razumem da građani nemaju vremena i ne žele da se bave dubljim analizama. Ali u zemlji koja je podeljena, manjinska vlada je nešto najbolje što je napravljeno i što se stvara perspektiva da svako može sa svakim“, naveo je Abazović.

Računa da će, kako kaže, DPS imati svoju kalkulaciju u odnosu na predsedničke izbore i stav međunarodnih partnera.

„Očekujem da se na njih izvrši mali pritisak da oni ne urade ono što su uradili 12. decembra. DPS nije glasao za sudije Ustavnog suda jer hoće da ima kontrolu nad Ustavnim sudom. Toga neće biti“, podvukao je Abazović.

(Izvor RT Balkan)

CATEGORIES
Share This