Velika nabavka u Savjetu ministara: Pet skupih vozila

Velika nabavka u Savjetu ministara: Pet skupih vozila

Generalni sekretarijat Savjeta ministara BiH izvršio je veliku nabavku skupocjenih vozila, i to, praktično, jednim potezom odnosno tenderom.

Kako saznaje Fokus, za kupovinu pet vozila izabrali su jednog ponuđača, a to je firma M.R.M. export-import d.o.o. Ljubuški koja često pobjeđuje na tenderima institucija na svim nivoima. S njom su prije nekoliko dana potpisana dva ugovora, i to za Lot 1 i Lot 2 ove javne nabavke.

Za kupovinu Audija A6 50 TDI quattro Tiptronic, Audija Q5 Sportback 40 TDI Quattro Stronic, zatim za Audija A4 35 TFSI, Audija A4 35 TFSI Stronic, te Arteona 2.0 TDI DSG 4Motion iz budžeta je, bez uračunatog PDV-a, izdvojeno ukupno 453.911 KM. Ukoliko se na ovu cifru doda i PDV onda ukupna cijena za vozila iznosi 531.075 KM.

Fokus.ba imao je uvid u tendersku dokumentaciju u kojoj je vidljivo da su pojedine stavke za željena vozila do u milimetar „nacrtane“.

Tako se, primjera radi, tražilo vozilo s minimalno 145 kW, čija dužina mora biti minimalno 4860 milimetara, a širina maksimalno 2150 milimetara. Zapremina prtljažnika, prema specifikaciji, morala biti minimalno 500 litara.

(Fokus)  Foto:Fokus
CATEGORIES
Share This